On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Elon Musk otkrio cijenu karte za Mars

DIREKT INFORMATOR/GLOBUS/2019

 

 

 

 

Glavni izvršni direktor kompanije SpaceX na Twitteru je objavio procjenu cijene povratne karte za Mars. Trebala bi koštati manje od cijene raskošnog vjenčanja u Sjedinjenim Američkim Državama.
"Ovisi dosta o volumenu, ali siguran sam da će preseljenje na Mars (povratna karta je besplatna) jednog dana koštati manje od 500 tisuća dolara, a možda čak i ispod 100 tisuća dolara… To je dovoljno niska cijena da većina ljudi u razvijenim gospodarstvima može prodati svoj dom na Zemlji i preseliti se na Mars ako to žele", twitnuo je Musk na spomenutoj društvenoj mreži u vezi razvoja svemirskog programa i testiranja pogonskog raketnog motora Raptor.

Pojeftinjenje misija

Ako je Musk u pravu, to bi značilo da će troškovi misija na Mars višestruko pojeftiniti. Na primjer, NASA-in Curiosity rover koštao je preko 2,5 milijarde dolara.

Pojeftinjenje misija je bitno i jer će početni život na Marsu u potpunosti ovisiti o pošiljkama sa Zemlje, istaknuo je u analizi Muskove najave portal Futurism.

Komentari na Twitteru bili su različiti, neki s podsmijehom, neki puni sumnje, a neki oduševljenja.

"Samo planiram držati javnost informiranom o napretku i zastojima. Dogodit će se neki nepredviđeni raspadi rakete (RUD-ovi, Rapid Unscheduled Disassemblies) usput, ali uzbuđenje je zajamčeno!", poručio je Musk.

 

 

I:Poslovni/Direkt INFO

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK