Planinarski dom KUM

DIREKT INFORMATOR/ZANIMLJIVOSTI/2019

 

 

Planinarski dom KUM (SLOVENIJA)

Kum se nalazi u neposrednoj blizini zapadnog ruba planine Kum (1220 m), na južnoj strani se nalazi i crkva sv Agneze koja je sagrađena još u srednjem vijeku. Obnovljena nakon požara oko 1600 godine .Počeci planinskog gospodarstva na planini Kum je započelo 1928 godine. Nakon oslobođenja PD Trbovljegradi i zadnje kuće,a obje zgrade su obnovljene.

Glavna kuća i depandansa su kompletno 1985 godine također potpuno renovirani.

Planinski dom je trajno otvoren, osim ponedjeljka. U restoranu postoji 70 mjesta, bar ; na terasi ima 30 mjesta; Planinski dom ima 28 kreveta i 12 spavaonice u depandansi;Wc,tuševe,centralno grijanje.

 

Planina Kum ima vrlo lijep pogled. Od istoka prema jugu smo Gore Kopitnik Mnogi koza, Lisco, Bohor, Medvednica, Gorjanci, Kočevje Rog, Snežnik, Javornik, Nanos, a obližnji dolina Sopote protiv Radeče sa starog dvorca iznad svibno i prostranim Dolenjske brdima; na zapadu postoje Julijske Alpe s Triglavom, pred njima Škofjeloško Gradec brda i planine; od zapada prema sjeveru se može vidjeti Karavanke, Kamnik Alpa na sjeveru prvi lanac vrhova Posavje brdima između Save i Savinje od Čemšeniške kroz groznica u Gozdnik a iza Raduhu, Golte Smrekovec, podnožu planine, Pag Kozjaka, Pohorja, Konjiške planine i Boc.

 


Planinarski dom Planinarski dom na vrhu Kumeaotvoren je sve dane, osim ponedjeljkom. Na raspolaganju su 70 sjedećih mjesta u dvije blagovaonice, 30 sjedećih mjesta na terasi, 12 soba.

Planinski dom na Kumu Tipkovnica 19 1423 Dobovec tel .: (03) 56 26 219   domaćin Nina Koščak s.p. tel. 070 783 770 el. adresa: farmkrokarca@gmail.com   Ugostiteljska ponuda Uvijek je moguće naručiti topli obrok, a za veće grupe poželjno je prethodno priopćenje. Mjesto je pogodno i za organizaciju raznih događanja i proslava.   Potraga za logotipom obiteljske planinske kolibe Mountain Lodge te je i  Kum je nositelj istog certifikata

 

Direkt Info 00385913335733

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK