Atlas Rabac - putnička agencija

Rusija razvila super oružje od kojeg pogođeni masovno haluciniraju

DIREKT INFORMAOTR/GLOBUS/2019

 

 

 

 

 

Ruska mornarica je opremila dva ratna broda i nekoliko lovaca s oružjem koje neprijatelje tjera na povraćanje i halucinacije, čineći ih dezorijeniranim.
Ruska državna tvrtka Ruselectronics razvila je oružje nazvano Filin 5P-42. Ono ispaljuje oscilirajuću zraku snažnog svjetla koje dezorijentira neprijatelje te ometa uređaje za noćni vid i daljinomjere, opisale su državne ruske novine RIA Novosti, a prenio Business Insider.

Oružje emitira oscilirajuću zraku svjetlosti koja je osmišljena tako da uzrokuje privremenu sljepoću, dezorijentaciju, pa čak i mučninu.

Sudionici uključeni u testiranje oružja nisu mogli učinkovito ciljati nakon što su pogođeni zrakom. Nekima je bilo mučno, a neki su i halucinirali.

Plutajuće kugle svjetla

Oružje navodno ima domet do 5 kilometara, no kako podaci dolaze od državnog medija i državnog proizvođača, Business Insider upozorava da nije sigurno je li oružje radi kako to tvrde Rusi.

Ruski mediji navode kako je novo pomorsko oružje sposobno "učinkovito suzbiti" senzore i tehnologiju noćnog vida, kao i detektore udaljenosti protutenkovskih raketa.

Zasljepljujuće oružje testirano je na dobrovoljcima koji su pucali iz jurišnog oružja, snajperskih pušaka i mitraljeza na ciljeve udaljene dva kilometra, a koje je Filin zaštitio. Svi sudionici su imali poteškoća sa ciljanjem, a gotovo polovica se požalila na vrtoglavicu, mučninu i dezorijentaciju. Petina volontera je iskusila i halucinacije. Sudionici su opisali oružje kao plutajuće kugle svjetla.

Koncept "zasljepljujućeg" oružja postoji već desetljećima, a laseri koji uzrokuju trajnu sljepoću su zabranjeni. Budući da rusko oružje navodno uzrokuje samo privremenu sljepoću, ne bi trebalo biti zakonskih ograničenja za njezino korištenje, zaključio je Business Insider.

 

I:Poslovni/Direkt INFO

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK