Atlas Rabac - putnička agencija

Što nas čeka u veljači? Objavljena dugoročna prognoza:

DIREKT INFORMATOR/VRIJEME/2019

 

 

 

ZA RAZLIKU od bure na Jadranu, koja će do srijede onemogućavati normalno prometovanje na dijelu Jadrana, oborine će sljedećih dana u većini Hrvatske biti još i manje nego jučer, što će pogodovati daljnjem smirivanju stanja s vodostajima, piše Zoran Vakula za HRT.

Uz manje oblaka tijekom noći i jutra temperatura zraka će u unutrašnjosti ponovno često biti u "minusu", osobito od srijede do subote, a dnevna temperatura neće se znatnije mijenjati.


Danas - samo ponegdje slabe oborine, bura slabi pa jača

Danas će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati oblačno. Ponegdje može biti slabih oborina na granici kiše i snijega, ponajprije na krajnjem istoku u noći i ujutro. Mjestimice će puhati slab i umjeren sjeverni vjetar, a temperatura će zraka od jutarnjih 0 do 2 °C danju porasti do vrijednosti između 4 i 6 °C.

Oblaka će dosta biti i u središnjoj Hrvatskoj, ali uz samo malu vjerojatnost za slabe oborine. Štoviše, očekuju se i sunčana razdoblja, osobito u drugome dijelu dana. Najniža temperatura oko 0 °C, a najviša oko 5 °C. Vjetar većinom slab, mjestimice umjeren sjeveroistočni.

I u gorju će biti do umjerenog sjeveroistočnjaka, a u Hrvatskom primorju i Istri puhat će slaba i umjerena bura, uglavnom podno Velebita ponegdje i jaka, s olujnim udarima. Pritom uz more i u unutrašnjosti Istre većinom sunčano, a u Lici i u Gorskome kotaru umjerena i povećana naoblaka, samo mjestimice uz malo snijega.

U Dalmaciji dnevna temperatura između 13 i 15 °C, samo u Zagori malo niža. I pritom uglavnom sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. Bura će oslabjeti, a prema kraju dana ponovno pojačati. Na otvorenome moru okrenut će na sjeverni i sjeverozapadni vjetar. More malo i umjereno valovito, na otvorenome valovito.

I na jugu Hrvatske će bura oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadni vjetar na otvorenome, gdje more može biti i valovito. Tijekom dana bit će dosta sunčanog vremena, uz samo malu vjerojatnost za mjestimičnu kišu na otocima i otvorenome moru.


Od srijede većinom suho, bura još u srijedu, na kopnu minusi

Idućih dana na kopnu više sunčanog vremena nego u ponedjeljak i utorak, ali će biti češća ponegdje s maglom. Malo je kiše moguće uglavnom u srijedu u unutrašnjosti Dalmacije, a u petak je u gorju moguć slab snijeg. Dnevna temperatura neće se previše promijeniti, ali će jutra biti hladnija.

Na Jadranu će se zadržati relativno toplo i bit će većinom sunčano. Bura u srijedu još jaka, mjestimice s olujnim udarima, slabjet će prema kraju dana te osobito tijekom četvrtka kada će okrenuti na sjeverozapadni i zapadni vjetar. Malo je kiše moguće uglavnom mjestimice na jugu u srijedu te opet u petak.

Što nas čeka do kraja veljače?

Istramet je jučer objavio dugoročnu prognozu za veljaču. Iako dugoročne prognoze nisu potpuno pouzdane, prema sve većem broju prognostičkih modela u nastavku veljače očekuje se jačanje sredozemne anticiklone koja bi trebala donijeti toplije i sunčano vrijeme u idućim tjednima.

"Prema sve većem broju prognostičkih modela u nastavku veljače očekuje nas jačanje sredozemne anticiklone. U takvoj situaciji možda bi se i nekoliko tjedana družili s toplim i sunčanim (rano)proljetnim vremenom.

Naravno, pojava kratkotrajnih fronti uz prolazan nalet hladnijeg vremena (nećemo reći zime) ne smije se isključiti, no daleko je to od zime kakvu valja očekivati u veljači", piše Istramet.

 I:Istramet/Direkt Info

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK