Atlas Rabac - putnička agencija

Kremaste kocke s keksima


DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2019

 

 

 

 

 

Za kekse s cimetom

300 g Oštrog brašna Podravka
130 g Glatkog brašna Podravka
prstohvat soli
100 g šećera u prahu
2 Cimet šećera Dolcela
¼ žličice Vegeta Maestro mljevenog muškatnog oraščića
¼ žličice Vegeta Maestro mljevenog đumbira
250 g maslaca
1 jaje
150 g mljevenih badema
1 žlica jogurta

Za 1. kremu

1 Krema za kolače vanilija
500 ml mlijeka
30 g kokosova brašna
130 g maslaca

Za 2. kremu

1 Krema za kolače čokolada Dolcela
500 ml mlijeka
100 g čokolade
130 g maslaca

 

1. Brašna pomiješajte, dodajte sol, šećer u prahu, cimet šećere, muškatni oraščić, đumbir, maslac sobne temperature, razmućeno jaje, bademe i jogurt pa zamijesite glatko tijesto. Ostavite ga u hladnjaku, umotanog u plastičnu foliju, 30 minuta.
2. Tijesto podijelite na dva dijela. Jedan dio stavite na papir za pečenje i tanko razvaljajte da dobijete pravokutnik (30 cm × 36 cm) koji potom izrežite na manje pravokutnike 5 cm × 6 cm, a da ih pritom ne mičete. Isto učinite s drugim dijelom tijesta.
3. Papir s tijestom prenesite na obrnutu stranu lima za pečenje i pecite 14 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Još tople kekse lagano razdvojite i ostavite da se ohlade.
4. Kalup za kolače (27 cm × 20 cm) prekrijte papirom za pečenje. Po njemu posložite kekse za podlogu tako da između njih nema praznina. U hladno mlijeko uspite sadržaj vrećice kreme za kolače od vanilije i miješajte električnom miješalicom da dobijete kremu.
5. Dodajte kokos i omekšali maslac. Dobro promiješajte, a zatim kremu odmah nanesite preko keksa i poravnajte. Po njoj posložite drugi red keksa.
6. Za drugu kremu ponovite postupak s kremom od čokolade, rastopljenom čokoladom i maslacem.
7. Čokoladnu kremu nanesite na keks, poravnajte i preko nje posložite kekse. Prekrijte papirom za pečenje i stavite dasku da kolač lagano opteretite. Ostavite ga nekoliko sati u hladnjaku prije rezanja.
8. Kolač ukrasite čokoladnom glazurom tako da njome prošarate kolač, pospite čokoladnim ostrušcima i lješnjacima.

Savjet: Kolač narežite na kocke i držite u hladnjaku do posluživanja. Ukrasite ga karamel-umakom ili prošarajte crnom ili bijelom čokoladom te pospite bademima u listićima Dolcela.
Vrijeme pripreme: 60 minuta
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno

Izvor: Coolinarka.com/Direkt INFO

DIREKT INFORMATOR



Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK