Restoran i pizzeria

Ramsteak s prilogom od cikle

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2019

 

 

 

 

Ciklu možete kratko isprati pod mlazom vode da bude manje kisela.


(za 4 osobe)

4 odreska ramsteka
sol
Vegeta Maestro crni papar
1/4 žličice Vegeta Maestro usitnjene majčine dušice
50 ml crnog vina
3 žlice maslinova ulja

Za prilog:

200 g Kamuta Zlato polje
sol
2 žlice maslinova ulja
400 g Cikle rezanci Podravka
2 naranče
120 g skute
2 žlice meda
2 žlice jabučnog octa
2 žlice badema u listićima
nekoliko listića svježeg bosiljka

 

1. Odreske posolite, pospite crnim paprom, majčinom dušicom, te prelijte vinom i maslinovim uljem. Ostavite marinirati na sobnoj temperaturi 30 minuta.
2. Za to vrijeme kamut stavite kuhati u posoljenu vodu. Kad je kuhan ocijedite ga i pustite da se ohladi. Ciklu ocijedite, dodajte kamut i maslinovo ulje.
3. Naranče ogulite od kožice (filetirajte), skutu narežite na kockice i dodajte prilogu.
4. Prelijte medom pomiješanim s jabučnim octom.
5. Odreske ispecite na ugrijanoj namašćenoj tavi , na jačoj vatri s obje strane do rumene boje.
6. Odreske poslužite s prilogom od kamuta i cikle. Pospite tostiranim listićima badema i svježim bosiljkom.

Savjet: Ciklu možete kratko isprati pod mlazom vode da bude manje kisela.
Vrijeme pripreme: 45 minuta
Zahtjevnost: Jednostavno

Izvor: Coolinarka.com/Direkt Info

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK