Čokoladni desert s pudingom

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2019
Slasticu poslužite dobro ohlađenu, a možete ju obogatiti nasjeckanim bademima ili lješnjacima.
1 Puding okus čokolada Dolcela
50 g šećera
500 ml mlijeka
60 g čokolade
2 žlice voćnog likera
1 Šlag hit Dolcela
125 ml mlijeka
čokoladni ostrušci
1. Pomiješajte prašak za puding sa šećerom i 6 žlica hladnog mlijeka.
2. Ostatak mlijeka skuhajte, maknite s vatre i dodajte pripremljeni prašak za puding.
3. Kuhanom pudingu odmah dodajte čokoladu narezanu na male kocke, liker i ulijte u čaše.
4. Hladnom mlijeku dodajte sadržaj vrećice Šlag hita.
5. Miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag (2-3 minute).
6. Na ohlađeni puding nanesite istučeni šlag i pospite čokoladnim ostrišcima te poslužite.
Savjet: Slasticu poslužite dobro ohlađenu, a možete ju obogatiti nasjeckanim bademima ili lješnjacima.
Vrijeme pripreme: 15 minuta.
Zahtjevnost: Jednostavno
Izvor: Coolinarka.com/Direkt info