On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Turci će ipak graditi hotel s dva tornja i 15 katova

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2019

 

 

 

 

 

Općina ne želi višekatnice neposredno uz more, ali Ministarstvo održivog razvoja i turizma ima posljednju riječ.
Crnogorsko Ministarstvo održivog razvoja i turizma ponovno je poništilo rješenje Ane Samardžić, glavne gradske arhitektice Budve, i odbilo zahtjev Općine da postane stranka u postupku za izdavanje suglasnosti na idejni projekat turskoj kompaniji Mia Investments koja namjerava ispred Jadranskog sajma graditi hotel s pet zvjezdica i dva tornja, pišu Vijesti.

Dvije podzemne etaže
Podgorička kompanija Mia Investments u vlasništvu turskih poduzetnika zaključila je u kolovozu 2018. ugovor o zajedničkoj izgradnji s tvrtkom Safiro Beach Resort, koja je vlasnica 8500 kvadrata na Jadranskom sajmu. Tu tvrtku osnovala je ciparska kompanija Expom Hotel Partners, a idejni projekt koji je dostavila turska kompanija predviđa izgradnju luksuznog hotela s dvije podzemne etaže, prizemljem i 15 katova.

Podzemne etaže imat će 13.371 četvornih metara neto površine, a nadzemne 33.942. Planirane su 352 smještajne jedinice, hotelske sobe i apartmani koji mogu primiti 770 gostiju. Gradnju tornjeva osporava Općina, koja se protivi tome da Turci grade višekatnice pokraj mora. Turska kompanija je još u kolovozu predala zahtjev glavnom arhitekti Općine za suglasnost na idejni projekat, ali je postupak prekinut, nakon što je Sekretarijatu za zaštitu imovine priznat status stranke u postupku.

Može i stanovi za tržište
Nakon žalbe, Ministarstvo je poništilo rješenje budvanskog glavnog arhitekte i vratilo na ponovno odlučivanje. Glavna arhitektica u listopadu donosi ponovno rješenje kojim priznaje status Općine kao stranke u postupku, nakon čega se turski investitori još jednom žale. U žalbi Mia Investments navodi se da pravni interes u ovom postupku može imati samo tvrtka Expo Budva, kao vlasnik zemljišta, a ne Općina Budva.

Expo Budva je zajednička tvrtka Općine i Jadranskog sajma, koji je u vlasništvu Atlas grupe Duška Kneževića. Graditeljima hotela s pet zvjezdica omogućno je da pola smještajnih jedinica smiju prodati kao stanove za tržište. Iako je urbanistički plan kojim je pokrivena lokacija u Budvi stavljen izvan snage, dozvoljena je gradnja jedino hotela.

 

 

 

I:Poslovni/Direkt INFO

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK