Restoran i pizzeria

Pečeni losos u medenom umaku

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2019

 

 

 

 

 

Losos pecite tako da je koža okrenuta prema dolje. Losos možete poslužiti i s kuhanim povrćem (brokula, cvjetača, mrkva).


(za 4 osobe)

100 g meda
2 žlice limunova soka
1 žličica Slatke mljevene paprike Podravka
4 fileta lososa (oko 800 g)
3 žličice Vegete Natur univerzal
4 žlice maslinova ulja
4 češnja češnjaka
1 žličica Vegeta Maestro crnog mljevenog
papra
1 limun

 

1. Pomiješajte med, limunov sok, Vegetu Natur univerzal i slatku papriku.
2. Losos očistite, operite, natrljajte s dvije žličice Vegete Natur univerzal i pecite na dvije žlice zagrijanog ulja do zlatne boje.
3. Zatim ih preokrenite, dodajte preostalo ulje, nasjeckani češnjak i papar pa kratko popecite.
4. Losos izvadite, a u tavu u kojoj se pekao losos dodajte pripremljenu smjesu od meda i limun narezan na kriške.
5. Umak kratko prokuhajte.
6. Pečeni losos prelijte pripremljenim umakom i poslužite s kuhanom rižom i salatom.

Savjet: Losos pecite tako da je koža okrenuta prema dolje. Losos možete poslužiti i s kuhanim povrćem (brokula, cvjetača, mrkva).
Vrijeme pripreme: 30 minuta.
Zahtjevnost: Jednostavno

Izvor: Coolinarka.com/Direkt INFO

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK