On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Nova Vakulina prognoza: Stiže nam još snijega i olujna bura

Stiže još snijega, olujna bura, velika hladnoća...

Zimski se uvjeti nastavljaju diljem kopnenog područja, posebice u istočnim i još više gorskim krajevima, gdje mjestimice ima i više od pola metra snijega, a i ponegdje na sjevernom Jadranu, gdje će osim pahulja ponovno biti i većinom jake, gdjegod i olujne bure, podno Velebita od petka do subote ujutro vjerojatno i s orkanskim udarima, piše Vakula.

Za razliku od prošlih dana, potkraj četvrtka će jaka bura zapuhati i na jugu Hrvatske.

No, već u nedjelju bi nevolje na većem dijelu Jadrana moglo biti zbog često jakog juga i gdjegod obilne kiše, koja bi nakon nekoliko snježnih dana mogla padati i mjestimice u kopnenom području. Osim nje, problema će vjerojatno biti i zbog ponegdje prilično niske temperature tijekom djelomice sunčanog vikenda, a i zbog novog snijega početkom novoga tjedna.

Detaljniju prognozu po područjima i danima za HRT je pripremio mr. sc. Dragoslav Dragojlović, iz Službe za vremenske analize i prognoze DHMZ-a.

U četvrtak na kopnu većinom snijeg


U četvrtak će u istočnoj Hrvatskoj biti oblačno, povremeno sa slabim snijegom, koji će stvarati novi snježni pokrivač, osobito u Podunavlju. Puhat će povremeno umjeren sjeverni vjetar. Temperatura zraka uglavnom od -3 do 1 °C.

Podjednako relativno hladno bit će i u središnjoj Hrvatskoj, te također oblačno, mjestimice uz mogućnost slabog snijega. Puhat će ponegdje umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

U Gorskom kotaru i Lici i dalje oblačno povremeno sa snijegom, većinom uz stvaranje novog snježnog pokrivača.
Na Jadranu u četvrtak jačanje bure, ali ponegdje i snijeg

Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano i vjetrovito. Zapuhat će umjerena, poslijepodne i navečer jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima, a ponegdje može biti i snijega nošenog burom. Temperatura zraka u gorju od -6 do -2 °C. Jutarnja temperatura uz obalu između 1 i 4 °C, u unutrašnjosti Istre malo niža, a najviša dnevna od 4 do 8 °C.

U Dalmaciji djelomice sunčano, u unutrašnjosti povremeno s umjerenom naoblakom. Zapuhat će umjerena, poslijepodne jaka i olujna bura. Jutarnja temperatura od -2 do 0 °C, uz obalu između 2 i 5, a najviša dnevna uglavnom od 5 do 11 °C, u unutrašnjosti malo niža.

Na jugu Hrvatske uglavnom suho i djelomice sunčano. U početku će puhati slab do umjeren istočnjak i jugo, zatim umjerenu, prema večeri i jaka bura. Jutarnja temperatura od 5 do 8 °C, a najviša dnevna između 8 i 12 °C.


I u petak još oborine i bura, zatim kratkotrajno smirivanje. Jutra će biti jako hladna

"U petak na kopnu još može pasti malo snijega i to uglavnom u istočnoj i gorskoj Hrvatskoj. Puhat će i umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. U subotu će se djelomice razvedriti pa se očekuje vrlo hladno jutro. U nedjelju sa zapada novo naoblačenje, ponegdje uz kišu i snijeg, koji će vjerojatno još češći biti u prvom dijelu sljedećega tjedna.

Na Jadranu i u petak vjetrovito, s jakom i olujnom burom, na sjevernom dijelu mjestimice i orkanskom, a malo kiše može još pasti uglavnom na južnom dijelu. U subotu djelomice sunčano uz slabljenje bure, a već u nedjelju novo naoblačenje, ponegdje s kišom, te umjerenim i jakim jugom i južnim vjetrom.Početkom novoga tjedna povećava se vjerojatnost stabilnijeg i sunčanijeg vremena, većinom uz umjerenu i jaku buru", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović.

 

I:Index/Direkt Info

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK