Nabujak s cvjetačom


DIREKT INFORMAOTR/GASTRO/2019

 

 

 

 

 

 

200 g cvjetače (cvjetići)
50 g luka
350 ml mlijeka
1/2 žličice Vegeta Maestro usitnjene majčine dušice
50 g maslaca
50 g Glatkog brašna Podravka
100 ml slatkog vrhnja
4 jaja
70 g naribanog sira (gruyere, edamer, gauda)
sol
Vegeta Maestro crni papar
naribani sir za posluživanje
potočarka ili rikula za posluživanje


1. Posudice za nabujak (4 veće ili 6 manjih) premažite maslacem.
2. Cvjetači odvojite cvjetiće, a luk sitno narežite.
3. U mlijeko dodajte cvjetaču, luk, majčinu dušicu i zagrijte.
4. Kuhajte na laganoj vatri dok cvjetača ne omekša (oko 15 minuta).
5. Izvadite cvjetaču iz mlijeka.
6. Na rastopljeni maslac dodajte brašno i uz miješanje kratko popržite.
7. Ulijte mlijeko zajedno sa slatkim vrhnjem te zagrijavajte miješajući, da dobijete gusti umak.
8. Žumanjke odvojite od bjelanjaka, dodajte im sir, zdrobljenu cvjetaču, sol, mljeveni papar i pripremljeni umak.
9. Dobro promiješajte i na kraju lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
10. Smjesu rasporedite u pripremljene posude za nabujak.
11. Pecite oko 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C.
12. Pečeni nabujak malo ohladite, a zatim izvrnite na tanjur za posluživanje, pospite sirom i poslužite.

Savjet: Nabujak možete preliti s malo slatkog vrhnja, posuti sirom i kratko zapeci prije posluživanja.
Vrijeme pripreme: 1h
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno

Izvor: Coolinarka.com/Direkt Info

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK