Atlas Rabac - putnička agencija

Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2019

 

 

 

 

 

 

Kako je pakiranje Mješavine začina za pikantne kobasice dostatno za 5 kg mesa, od 1 kg pripremite pljeskavice, a od ostatka možete pripremiti kobasice.


(za 4 osobe)

1 kg mljevenog mesa
1 žlica Vegeta Natur chili
1/4 žličice Vegeta Maestro majčine dušice
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula
4 žlice Domaće svinjske masti Podravka
Za prilog:
200 g Heljdine kaše Zlato polje
3 žlice ulja
100 g Podravskog špeka Podravka
2 češnja češnjaka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
2 žličica Vegete
1/4 žličice Vegete Maestro crnog mljevenog papra

 

1. Mljevenom mesu dodajte Vegetu pikant, timijan, češnjak u granulama i dobro promiješajte.
2. Od pripremljene smjese oblikujte pljeskavice koje potom u tavi, na zagrijanoj masti popecite s obiju strana.
3. Heljdinu kašu dobro operite, zalijte (poparite) vrućom vodom i pustite neka nabubri.
4. Na ugrijano ulje stavite na kockice narezan špek i kratko ga popecite da zamiriše.
5. Dodajte nasjeckani češnjak, crvenu papriku i ocijeđenu kašu.
6. Podlijte s malo vode, dodajte Vegetu, papar i pustite neka kratko kuha kako bi se tekućina reducirala.
7. Pečene pljeskavice poslužite s prilogom od heljdine kaše i salatom od kiselih paprika.

Savjet: Kako je pakiranje Mješavine začina za pikantne kobasice dostatno za 5 kg mesa, od 1 kg pripremite pljeskavice, a od ostatka možete pripremiti kobasice. Tako ćete kušati kobasice prije negoli se osuše i s nestrpljenjem čekati da ih skinete s dima.
Vrijeme pripreme: 40 minuta
Zahtjevnost: Jednostavno

 

 

Izvor: Coolinarka.com/Direkt Info

DIREKT INFORMATOR



Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK