Atlas Rabac - putnička agencija

Burze skočile nakon pregovora u Pekingu

DIREKT INFORMATOR/BURZA/2019

 

 

 

 

 

Umjesto predviđena dva, dvije strane provele su za stolom tri dana i razgovore ocijenile vrlo dobrima.
Optimizam američkih i kineskih pregovarača nakon trgovinskih pregovora u Pekingu u srijedu se prelio na tržišta kapitala širom svijeta. regovori su potrajali tri dana, dan više nego što se planiralo, što pokazuje da su obje strane ozbiljne, poručilo je kinesko ministarstvo vanjskih poslova u srijedu ujutro.

"Produženje konzultacija za jedan dan pokazuje da su obje strane doista vrlo ozbiljne u vođenju konzultacija", poručilo je to ministarstvo. Ted McKinney, američki dužnosnik koji je sudjelovao u pregovorima, poručio je da se izaslanstvo vraća u srijedu nakon "nekoliko dobrih dana", no nije otkrio nikakve detalje o pregovorima, niti kada će se nastaviti. Poručio je samo da će detalji biti objavljeni uskoro. I u utorak su dužnosnici obje strane slali optimistične poruke, uključujući predsjednika Donalda Trumpa koji je kazao da pregovori idu dobro.

To podržava nadu ulagača u dogovor Washingtona i Pekinga u zadanom roku do 2. ožujka. Doznaje se da je Kina spremna povećati uvoz američkih poljoprivrednih proizvoda, kao i omogućiti veći pristup kineskim tržištima.

Optimistične poruke odrazile su se prvo na azijske burze. MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je u plusu 1,5 posto, dosegnuvši najvišu razinu od polovice prosinca. Pritom je na Tokijskoj burzi Nikkei indeks porastao 1 posto, dok su cijene dionica u Singapuru, Australiji, Šangaju, Južnoj Koreji i Hong Kongu porasle između 0,5 i 2,4 posto.

Ojačale su i europske dionice, drugi dan zaredom, pa je STOXX 600 indeks vodećih europskih dionica bio je oko 15.30 sati u plusu više od jedan posto. Pritom je londonski FTSE indeks ojačao 1,1 posto, na 6934 boda, dok je frankfurtski DAX porastao 1,2 posto, na 10.935 bodova, a pariški CAC 1,3 posto, na 4837 bodova. "Nada u trgovinski dogovor podržava tržišta. Dogovor bi mogao uključivati povećanje kineskog uvoza prirodnog plina i soje. No, bit će teško riješiti strukturna pitanja, kao što su prava na intelektualno vlasništvo", kaže analitičar Norihiro Fujito.

 

I:Poslovni/Direkt INFO

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK