On Sir Richard Francis Burton`s Trail

IZBJEGAVATE UGLJIKOHIDRATE? Ovo biste trebali znati

DIREKT INFORMATOR/ZDRAVLJE/2019

 

 

 

 

 

 

Trend o štetnosti ugljikohidrata zavladao je u javnosti pa mnogi izbjegavaju ovaj makronutrijent i ne znajući mnogo o njegovoj važnosti.

Danas se vjeruje da ugljikohidrate treba jesti za doručak, a proteine za večeru jer će ugljikohidrati u kasnim satima uzrokovati debljanje. Ova teroija totalno je neopravdana, a liječnici razotkrivaju uvriježeni mit. U provedenom eksperimentu volonteri su pet dana unosili ugljikohidrate za doručak, a potom pet dana za večeru te su se pri tome kontrolirale njihove razine šećera u krvi. U prvih pet dana razina šećera prosječno je iznosila 15.9, što je visok, ali očekivani nivo, ističe liječnik Michael Mosley za  Independent.

U posljednih pet dana ta je vrijednost pala na 10.4 što je mnogo niže od očekivanog.

“Moglo bi biti da nije uopće važno u koje vrijeme jedete ugljikohidrate, već je stvar u duljini razdoblja bez ugljikohidrata. Ako imate veliku rupu od posljednjeg ugljikohidratnog obroka, vaše će tijelo biti spremnije boriti se s time. To se obično preporučuje ujutro jer ste prije toga cijelu noć postili. Ali studija pokazuje da, ako ste unosili malu količinu ugljikohidrata tijekom dana, to ima sličan učinak. Drugim riječima, nakon nekoliko dana jedenja ugljikohidrata navečer umjesto ujutro tijelo se privikne na takav režim i bolje se nosi s time”, rekao je liječnik.

Mnogo je važnije paziti koliko smo pojeli nego kada smo pojeli.

 

 

 

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK