Atlas Rabac - putnička agencija

Krevet u dućanu košta 6000, a oni ga 'podvalili' za 35.000 kuna

DIREKT INFORMATOR/ZANIMLJIVOSTI/2018

 

 

 

 

Potrošački savjetnici u 2018. su se sreli sa svakakvim slučajevima prijevare, pa i na taj da su baki na prezentaciji prodali krevet koji vrijedi šest puta manje. Potrošači se najviše žale na trgovce, teleoperatere...
Umirovljenica (70) javila se potrošačkim savjetnicima i tražila pomoć - na prezentaciji je kupila kauč od 35.000 kuna, a kasnije je shvatila da iste u dućanima prodaju za 6000 i 7000 kuna. Ovo je jedna od bizarnijih potrošačkih priča s kojom su se bavili u Dugoj Resi gdje je prije šest mjeseci prvi put otvoreno potrošačko savjetovalište.

- Trgovci koji prodaju proizvode na prezentacijama imaju po pet ili šest tvrtki, pa je problem kad se šalju prigovori jer iz jedne tvrtke kažu da je druga tvrtka prodala proizvod te traže rupu u zakonu kako bi prevarili kupce - kaže pravni savjetnik Mislav Biličić iz Duga Rese za 24sata. Od desetak takvih prijevara, do njih dođe možda jedna, jer mnogi uopće nisu svjesni da su prevareni ili se jednostavno toga srame i ništa ne naprave - kaže naš sugovornik.

Gospođa koja je kupila kauč nije im povratno javila je li uspjela raskinuti ugovor na što je imala pravo u roku od 14 dana od kupnje.

- Gospođa je kupila proizvod od desetak tisuća kuna na prezentaciji. Htjela ga je vratiti nakon tri dana, ali su je odbili. Sam ugovor potpisala je u neuglednoj sobi te su joj rekli da je to zapravo njihov poslovni prostor i da ne može jednostrano raskinuti ugovor - kaže Sanja Keretić. O svemu su obavijestili inspekciju te su se i tamo iznenadili jer su prvi put imali slučaj ovakvog pokušaja prevare.

Za pomoć najvećem savjetovalištu, onom u Zagrebu, ove se godine obratilo 4000 potrošača koje su najviše žuljali problemi vezani uz trgovinu (materijalni nedostaci), potom telekomunikacije i ovrhe. Kao i u drugim savjetovalištima, tamo ne znaju hoće li raditi 1. siječnja 2019. Resorni ministar gospodarstva Darko Horvat najavio je kako 2019. neće biti natječaja za financiranje savjetovališta.

 

I:Poslovni/Direkt INFO

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK