On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Od iduće godine pojeftinjuju automobili, ali ne svi

DIREKT INFORMATOR/ZANIMLJIVOSTI/2018

 

 

 

 

Stručnjaci i dalje upozoravaju, trošarine su prevelik teret za naše potrošače.
Od iduće godine mijenja se i način obračuna trošarina na automobile. Riječ je o posebnom porezu na motorna vozila koji plaćaju vlasnici automobila, a koja se prvi put registriraju u Hrvatskoj - bilo da je riječ o novom ili rabljenom vozilu. Odgovorni uvjeravaju da će trošarine za većinu vozila pojeftiniti. Hoće li doista iduća godina biti povoljnija za kupnju automobila - istražila je Ivanka Bukulin.

Kako javlja HRT, Anto Ravnjak kupio je prije četiri godine rabljeni automobil od ovlaštenog trgovca u Njemačkoj. Nije požalio što je prevalio toliki put jer da ga je kupio u Hrvatskoj, platio bi više.

"Nakon toga sam dobio uplatnicu ..sveukupno 4700 kuna", govori Ravnjak.

Da je automobil kupio ove godine ili to ostavio za iduću, za trošarine bi izdvojio i manje. Od Nove godine ponovno se mijenja način izračuna trošarina. No, što se tiče vrijednosne komponente posebnog poreza za automobile do 150 tisuća kuna ona ostaje ista - 0 kuna.

"Nova godina donosi promjene samo onima koji će kupovati automobile koji su skuplji od 150 tisuća kuna, za one jeftinije neće se promijeniti ništa. A i oni koji su između 150 i 200 pojeftinit će tisuću kuna", naglašava Robert Špiranec, glasnogovornik Mazda Motors Croatia.

Što je automobil skuplji, ušteda na trošarini od Nove godine bit će veća. Ipak, u budućnosti će se mijenjati ekološka komponenta poreza jer prelazimo na novi način mjerenja ispušnih plinova.

Stručnjaci i dalje upozoravaju, trošarine su prevelik teret za naše potrošače.

 

I:Poslovni/Direkt INFO

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK