Restoran i pizzeria

Purica pečena u jabukovači


DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2018

 

 

 

 

Pečenu puricu poslužite s nadjevom i umakom te prilogom od pire krumpira i celerom.


(za 6 osoba)

1 purica (2,5 - 3 kg)
1 poriluka
1 mrkve
sol
40 g maslaca
300 ml jabukovače
4 manje jabuke
4 manje kruške
Za umak:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
1 žlica Džema brusnica Podravka
1 žličica Gussnela Dolcela

Za nadjev:
2 žlice maslinova ulja
80 g sitno narezanog luka
1 jabuka
600 g mljevenog mesa (teletina)
sol
Vegeta Maestro crni papar
1/2 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
malo Vegeta Maestro majčine dušice
1 jaje
40 g Krušnih mrvica Podravka



1. U veliku zdjelu stavite mljeveno meso, maslinovo ulje, narezani luk, peršin, jaje, krušne mrvice, začinite paprom, timijanom, Vegetom, promiješajte te dodajte jabuke oguljene i narezane na kockice.
2. Puricu očistite, operite je i osušite te uklonite vrat i iznutrice. Podignite kožu koja prekriva otvor vrata, zatim stavite nadjev, zatvorite otvor, učvrstite s koktel štapićima kako, ostatak stavite u šupljinu, izvana posolite.
3. Punjenu puricu izvažite i izračunajte vrijeme pečenja tako da bude 40 minuta po kilogramu.
4. Poriluk i mrkvu narežite na polovice uzdužno i posložite u jednom sloju u posudu za pečenje i na to stavite puricu i pureći vrat položite uz nju. Dio purice gdje su prsa namažite maslacem.
5. Podlijte jabukovačom (ili sokom od jabuke), dodajte temeljac, prekrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 190 °C oko 2,5 sata.
6. Pola sata prije kraja pečenja uklonite foliju, začinite i zapecite, te stavite u posudu jabuke i kruške.
7. Nakon pečenja puricu izvadite iz pećnice, izvadite je na pladanj, prekrijte papirom za pečenje i ostavite stajati oko 30 minuta.
8. Kako biste pripremili umak, uklonite vrat i povrće koje se peklo uz puricu iz posude za pečenje. Zatim zagrijavajte tako da se količina tekućine reducira na polovicu. Po želji dodajte malo džema od brusnica.
9. Za zgusnuti umak, pomiješajte 1 žličicu Gussnela razmućenog u malo hladne vode i kratko prokuhajte.
10. Pečenu puricu poslužite s nadjevom i umakom te prilogom od pire krumpira i celerom.

Savjet: Kako biste provjerili da li je purica pečena upiknite štapićem za ražnjiće u najdeblji dio purećih prsa i sokovi bi trebali poteci.
Vrijeme pripreme: 3 h i 30 min
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno

Izvor: Coolinarka.com/Direkt INFO

 

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK