GASTRO 2019

PILETINA NA GRČKI

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2018

 

 

 

 

Ako volite ljuto, slobodno umiješajte 1-2 narezana ljuta feferona ili čili papričice.


(za 4 osobe)

750 g mladog krumpira (sitniji)
8 manjih pilećih bataka (oko 800 g)
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
200 g svježe crvene paprike
100 g luka
2 češnja češnjaka
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 Sjeckana rajčica Podravka
60 g Crne masline
1 žlica svježe nasjeckanog origana
120 g fete
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žlica Vegete

 

1. Krumpir ogulite, stavite u blago posoljenu vodu i stavite ga kuhati.
2. Nakon što voda zakuha kuhajte ga 5 minuta, pa ga ocijedite.
3. U veću posudu stavite pileće batke, pospite ih crvenom paprikom i dobro promiješajte.
4. Dodajte luk i crvenu papriku narezanu na ploške, krumpir, protisnuti češnjak, prelijte maslinovim uljem, pospite 1 žlicom Vegete i dobro sve zajedno promiješajte.
5. Prebacite u posudu za pečenje odgovarajuće veličine i stavite u zagrijanu pećnicu na 200 °C.
6. Pecite 30 minuta, izvadite, prelijte sjeckanom rajčicom, dodajte crne masline i vratite u pećnicu na 15-20 minuta.
7. Pečenu piletinu pospite natrganim feta sirom, nasjeckanim origanom i poslužite.

Savjet: Ako volite ljuto, slobodno umiješajte 1-2 narezana ljuta feferona ili čili papričice.
Vrijeme pripreme: 70 minuta.
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno

Izvor: Coolinarka.com/Direkt INFO

 

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK