On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Zaljubite se u grčku kuhinjuDIREKT INFORMATOR/2018
Grčka kuhinja
Thinkstock


Zbog četiri glavna obilježja grčke kuhinje, svježi i kvalitetni sastojci, doziranje načina, maslinovo ulje i jednostavnost, cijeli svijet luduje za musakom, salatama i ražnjićima
Mediteranske boje, okusi i mirisi grčke kuhinje, bogati antičkom tradicijom, zdrava i lagana jela, sve su to razlozi zbog kojih je grčka kuhinja jedna od popularnijih na svijetu. Jedan od najstarijih i najvažnijih sastojaka svakog grčkog obroka je maslinovo ulje. Homer u svojoj "Ilijadi" spominje manje komade pečenog mesa s ražnja, a riječ "souvlaki" dolazi od deminutiva riječi "ražanj". Souvlaki je danas postao svjetski popularna brza grčka hrana, a osim s janjetinom, priprema se i od mlade ovčetine, govedine, svinjetine ili piletine, a u nekim dijelovima čak i od ribe.

Često se redaju na štapiće za ražnjiće s povrćem, tikvicama, lukom i paprikom te peku na roštilju. Neizostavan dio tradicionalne grčke kuhinje, "melitzanosalata"umak na koji ćete naići u malim tavernama na obali, kao predjelo ili prilog, ili usendvičima s dodatkom kiselkastog sira. Priprema se od pečenog patlidžana s dodatkom češnjaka, limunova soka i peršina. Među predjelima, grčkim mezama,mjesto zauzimamu brojne pite, feta sir i tzatziki. Glavno jelo je neki od mesno-povrtnih specijaliteta, a tu je i čuvena grčka salata; mješavina rajčica, krastavca, feta sira i maslinova ulja, koji oni zovu seljačkom.

GRČKA KUHINJA JE IZBOR DIREKT INFORMATOR PORTALA..

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK