On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Od utorka sve hladnije vrijeme, snijeg će padati diljem zemlje

DIREKT INFORMATOR/METEO/2018

 

 

 

 

U ponedjeljak još relativno toplo, na Jadranu uz mjestimice jaku buru, zatim sve hladnije, a osim temperature i vjetra zimskom će ugođaju tijekom tjedna sve češće pridonositi i snijeg, osobito na kopnu.

U ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu uglavnom u prvom dijelu dana biti još mjestimice malo kiše, a zatim će biti djelomice sunčano. Puhat će slab i umjeren sjeverozapadnjak, osobito u Baranji sredinom dana i jači. Najviša temperatura oko 9 °C, a najniža od 0 do 3 °C. U središnjoj Hrvatskoj bit će djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i ponegdje moguću kratkotrajnu slabu kišu, koja se ujutro može i smrzavati na hladnoj podlozi. Vjetar uglavnom slab sjeverozapadni, a najniža temperatura od -1 do 2 °C.

U gorskim krajevima i na sjevernom Jadranu također promjenljiva naoblaka uz mogućnost lokalno slabe kiše, osobito prema otvorenom moru. Puhat će slab i umjeren sjeverozapadnjak i bura, uz malo i umjereno valovito more. Jutarnja temperatura prilično neujednačena, u gorju negativna uz mogućnost poledice. Dnevna u gorju oko 6 °C, na moru oko 13 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije uglavnom suho i djelomice sunčano. Nakon sjeverozapadnjaka, zapuhat će umjerena do jaka bura, uz većinom umjereno valovito more. Najniža temperatura u unutrašnjosti oko 0 °C, a na obali i otocima između 7 i 10 °C. Na jugu Hrvatske pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. Zapuhat će umjerena i jaka bura, osobito u drugom dijelu dana, a more će biti umjereno valovito i valovito. Najniža temperatura duž obale oko 9 °C, a najviša dnevna oko 14 °C.

U utorak i srijedu u unutrašnjosti djelomice sunčano, a ponajprije u utorak na istoku moguće su još slabe oborine na granici kiše i snijega, koje se ujutro mogu smrzavati na hladnom tlu. U četvrtak porast naoblake, u Lici i unutrašnjosti Dalmacije i snijeg, a zatim se vjerojatnost snijega znatno povećava i u ostalim krajevima, pri čemu se ne smije isključiti mogućnost i većih količina. Jutra će biti hladnija, uz mraz i mjestimičnu maglu. I dnevna temperatura u padu, osobito prema kraju tjedna, uz sjeveroistočni vjetar.

Na Jadranu do srijede uglavnom suho i barem djelomice sunčano, uz slabljenje bure koja će u srijedu u Dalmaciji okrenuti na istočnjak i jugo. U četvrtak jače naoblačenje s kišom osobito u Dalmaciji, a bura i istočnjak će jačati pa snježne pahulje mogu donositi i na obalu. Od petka je velika vjerojatnost oborina duž cijele obale ponegdje i obilnije. Temperatura zraka u postupnom padu, pa će hladno biti i na Jadranu, javlja HRT.

I:Hrt/Direkt Informator

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK