On Sir Richard Francis Burton`s Trail

GLAZBOM PROTIV BOLESTI

DIREKT INFORMATOR/ZDRAVLJE/2018

 

 

 

 

Počinje kampanja poznata kao Brain Awareness Week.

Gosti emisije Dobro jutro, Hrvatska najavili su dio dvodnevne konferencije "Kulturom zdravlja do zdravlja mozga" o terapiji glazbom i njezinu utjecaju na zdravlje. Organiziraju i jedinsntvenu „Zagrebačku stazu zdravlja" - virtualnu utrku maratona.


Zanimanje svjetske javnosti za nove spoznaje o mozgu i bolestima mozga nadmašuje i najoptimističnija očekivanja znanstvenika-istraživača mozga. Tako je 21. stoljeće proglašeno Stoljećem uma. Organizacijom 17. Tjedna mozga (12. do 18. pžujka), Hrvatsko društvo za neuroznanost i Hrvatski institut za istraživanje mozga Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu ispunjavaju svoju misiju u našoj sredini.

Dodatan izazov je predstavljanje novih područja neuroznanosti i istraživanja mozga: politička neuroznanost, neuroznanost donošenja odluka, neuromarketing itd. Sva navedena pitanja postavljaju se i u ovogodišnjem Tjednu mozga, za koji su odabrane nove zanimljive teme – Mozak i umjetna inteligencija, te Mozak – glad za kisikom i glukozom. Pokušat će obraditi teme interdisciplinarno i integrirano, od molekularne do sistemske razine, od organizacije mozga do socijalnih interakcija. Projekti upoznavanja javnosti obuhvaćaju sve uzraste i razine školske spreme, od rane školske dobi do sveučilišta.

Kako glazba liječi?

Da se izrazimo jezikom glazbe . glazba se zauzima za „dobro ugođenog" čovjeka. piano medicine® je (u vremenima poput ovih) akustično wellness utočište. piano medicine® je klavirska glazba komponirana prema znanstvenim spoznajama, koja vodi u posebno duboko opuštanje tijela i duha, a dokazano harmonizira krvni tlak, ritam disanja i pulsnu frekvenciju, te ojačava imunitet i opušta tijelo i dušu. Svojom zvučnom apotekom, Josip Meixner je stvorio glazbu koja dokazano smiruje, priziva blagotvoran san, te se već često koristi u sklopu terapijske podrške.

Ta glazba slušatelju prenosi toplinu, sigurnost, mir i harmoniju. Disanje čini smirenijim i dubljim, opušta napete mišiće te normalizira ubrzan rad srca.Već nakon nekoliko minuta slušanja harmonične glazbe dokazano je znatno smanjenje količine kortizola u krvi. Sve kompozicije u piano medicine® odsvirane su u pianissimu. Stoga ne izazivaju uzbuđenje, već imaju „ohlađujući" učinak, koji postižu svojom mirnoćom.

Meixner je osmislio i svoj ALTHEDA-Koncert. Učinite i vi dobro svojem zdravlju i dopustite djelotvornoj glazbi da pozitivno utječe na vas. Ne u stojećem ili sjedećem položaju - ipak se želite opustiti. U predstaviti knjigu „Glazba kao lijek“, uz koju se dobije i nosač zvuka. Gosstujući u Dobrom jutru, pijanist i muzikoterapeut Josip Meixner te psihijatar prof. dr. sc. Veljko upoznali su gledatelje s konferencijom wellness terapijom glazbom.

Izvor:Hrt

Direkt informator

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK