On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Gadan vikend za bitcoin, pao ispod 3500 dolara

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2018

 

 

 

 

 

NAKON dva tjedna uzastopnog pada, najjača kriptovaluta bitcoin dodatno se srušila tijekom vikenda. U nedjelju je bitcoin pao ispod razine od 3500 dolara, prema podacima analitičke stranice za kriptovalute CoinDeska. To je njegova najniža razina od rujna 2017. godine, prenio je CNBC.

U ponedjeljak se cijena ipak počela oporavljati, narasla je za otprilike 6 posto te se u trenutku pisanja ovog teksta kretala prema razini od 4000 dolara.

Tijekom prošlog tjedna pad, koji je kulminirao u nedjelju, iznosio je ukupno više od 35 posto cijene. To je prema CoinDesku najveći tjedni pad od travnja 2013. godine. Tada je u jednom tjednu bitcoin pao više od 44 posto.

Pad počeo polovicom prošlog mjeseca

Podsjetimo, pad ispod razine od 6000 dolara počeo je polovicom studenoga i nastavio se na tjednim razinama sve do ovog tjedna. Sada se bori s prelaskom razine od 4000.

Gubici u studenome uslijedili su nakon bitcoinovog iznenađujuće stabilnog listopada. Kriptovalutom se tada trgovalo na razini oko 6400 dolara, dok su s druge strane cijene dionica na burzama oscilirale.

No raspoloženje ulagača u bitcoin dramatično se promijenilo nakon američkog praznika Dana zahvalnosti.

Uzastopan pad pokrenuo rasprodaju

 

Nakon gubitaka tijekom proteklog vikenda bitcoin je pao na godišnjoj razini za više od 75 posto. Druge popularne valute također su pale tijekom vikenda, XRP za 12 posto i Ether za 9 posto.

Pad ispod određene razine u cijeni često označava ključnu točku izlaska za neke trgovce, odnosno alarm koji ih poziva na rasprodaju njihovih kriptovaluta. Pad bitcoina ispod 5000 dolara vjerojatno je pokrenuo takvo "zaustavljanje gubitaka", odnosno unaprijed zadanu rasprodaju, u slučaju pada cijene ispod zadane razine.

Analitičari su, naime, to i očekivali istaknuvši da će se rasprodaja bitcoina nastaviti sve do iduće razine od 3500 dolara ako se cijena ne stabilizira na razini od 5000 dolara.

Više kontroverzi oko kriptovaluta

Razloge za pad kriptotržišta mnogi vide u najavi kazni i procesuiranja osnivača kriptovaluta od strane regulatornih tijela kao što je SEC, američka Komisija za trgovinu vrijednosnim papirima.

Mediji su također objavili da američki regulatori istražuju je li cijena bitcoina umjetno napumpana krajem prošle godine na gotovo 20 tisuća dolara, što bi bila nezakonita manipulacija kriptotržištem.

Uz to, zabrinutost o budućnosti kriptovaluta potaknulo je, prema analitičarima, i dodatno izdvajanje bitcoin casha na bitcoin ABC i bitcoin SV. Podsjetimo, bitcoin cash je prethodno također izdvojen iz originalnog bitcoina.

I:Index/Direkt Informator

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK