Atlas Rabac - putnička agencija

Korupcijski skandal: Bankari tražili mito za kredite

 

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2018

 

 

 

 

Policija privela 12 osoba koje su od klijenata uzele 400.000 eura.
Dvanaest osoba u Sloveniji sumnjiči se za više kaznenih djela korupcije u bankarstvu, a jedna od njih je zadržana u pritvoru, nakon istrage koju je pokrenuo Nacionalni istražni ured (NPU), odjel policije koji se bavi težim oblicima organiziranog i gospodarskog kriminaliteta.

Kako je u srijedu priopćila policija, opsežna istraga na području Maribora i Kranja završena je u utorak kasno navečer, pri čemu je na slobodu pušteno 11 od dvanaestorice privedenih, dok će jednoga danas ispitati sudac istrage. Policija nastavlja s pregledom predmeta zaplijenjenih tijekom pretresa kuća i informativnih razgovora s osumnjičenicima koji su učinjeni u utorak.

Pod sumnjom su službenici dviju banaka, jedne iz Maribora, dok druga ima sjedište u Kranju te poslovnicu u Mariboru. Sumnja se da su bankarski službenici tražili nedozvoljene nagrade za odobravanje kredita. Ukupan iznos tih zahtjeva, po podacima policije, iznosio je zajedno više od 400.000 eura, ali sve nisu bile isplaćene.

"Pojedini bankari su kao uslugu zahtijevali nedozvoljenu nagradu u obliku postotka od pojedinog kreditnog posla", kazao je ravnatelj NPU-a Darko Majhenič, dodavši da su se svote traženog mita kretale od 2000 do 170.000 eura.

Mediji navode da se radi o zaposlenicima mariborske banke NKBM i mariborske poslovnice banke LON iz Kranja. Dnevnik "Večer" navodi da je pod istragom i način na koji je odobren kredit za financiranje krova na mariborskom glavnom autobusnom kolodvoru, koji je uzelo gradsko komunalno poduzeće.

 

I:Poslovni/Direkt Informator

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK