Atlas Rabac - putnička agencija

Cijene nafte jako pale, Wall Street pod pritiskom

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2018

 

 

 

 

NA WALL Streetu su jučer burzovni indeksi znatno pali, pri čemu je S&P 500 skliznuo u područje korekcije, što je ponajviše posljedica daljnjeg oštrog pada cijena nafte.

Dow Jones oslabio je 178 bodova ili 0,73 posto, na 24.285 bodova, dok je S&P 500 skliznuo 0,66 posto, na 2632 boda, a Nasdaq indeks 0,48 posto, na 6938 bodova.

Najviše je, 3,3 posto, jučer potonuo S&P indeks energetskog sektora, što je posljedica pada cijena nafte na američkom tržištu za gotovo 8 posto jer se ulagači plaše da će usporavanje rasta globalnog gospodarstva izazvati slabljenje potražnje za energentima i da će ponuda ponovno biti veća od potražnje.

Od početka listopada, kada su dosegnule najviše razine u četiri godine, cijene nafte pale su sedam tjedana zaredom, pri čemu su izgubile gotovo 30 posto i zaronile na najniže razine u više od godinu dana.

Pod pritiskom i tehnološke dionice

Pod pritiskom su jučer ponovno bile i tehnološke dionice, među ostalim Applea i Amazona. Te su dionice godinama predvodile po rastu cijena na tržištu, no posljednjih su tjedana pod pritiskom jer ulagači nisu uvjereni da te kompanije mogu i ubuduće rasti tako brzo kao posljednjih godina.

''Ovaj pad cijena dionica vidim kao nastavak prilagodbe tržišta na to da će se iduće godine rast najvećih svjetskih gospodarstava usporiti. Današnje trgovanje dio je te priče'', kaže Alicia Levine, analitičarka u tvrtki BNY Mellon Investment Management.

Nakon jučerašnjeg pada S&P 500 indeks uronio je u područje korekcije, što znači da je 10 posto niži u odnosu na svoju prethodnu najvišu razinu, dosegnutu krajem rujna.

To je drugi put u ovoj godini da je taj indeks u području korekcije, jer mu se to prvi put dogodilo u veljači, nakon što je u siječnju dosegnuo rekordne razine. Tada mu je trebalo sedam mjeseci da bi krajem kolovoza dosegnuo nove najviše razine u povijesti.

 

I:Index/Direkt Informator

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK