Atlas Rabac - putnička agencija

Gotovina bolji izbor od dionica

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2018

 

 

 

Nakon dugo vremena dionice dobivaju konkurentnu klasu imovine, smatraju analitičari.
Investiranje u američke dionice iduće godine neće biti odveć profitabilno, sugerira prognoza banke Goldman Sachs, već se treba okrenuti - gotovini.

O službenim prognozama za klijente objavljenima ovoga tjedna Goldman Sachs predviđa da će dionički indeks S&P 500 krajem iduće godine dosegnuti 3000 bodova, što bi bio rast od pet posto ako se obistine prognoze o završetku ove godine na 2850 boodva.

Inače, S&P 500 u srijedu se zaustavio na 2649 bodova i za ovu godinu je u minusu od 0,9 posto. Međutim, rast cijena dionica snažno ovisi o carinskom ratu SAD-a i Kine.

Ako američka vlada uvede carinu od 25 posto na cjelokupni uvoz iz Kine, negativni utjecaj na zaradu kompanija bit će značajan. Šanse da S&P 500 dohvati 3000 bodova Goldman je postavio na 50 posto dok 30 posto šanse ima scenarij s indeksom na 2500 bodova.

Za 3400 bodova tek je 20 posto šansi. U divu s Wall Streeta savjetuju klijente da kupuju dionice kompanija sa stabilnim poslovanjem i prihodima.

Među takve dionice ulaze Dollar Tree, Pepsi i BlackRock. Međutim, investitori, kako veliki, tako i mali, trebali bi se početi okretati gotovini. "Gotovina će predstavljati konkurentnu klasu imovine dionicama nakon dugo godina", smatraju u Goldmanu.

 

I:Poslovni/Direkt Informator

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK