Atlas Rabac - putnička agencija

Dok istražuje naftu, kompanija ribarima platila da ne odlaze u ribolov

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2018

 

 

 

 

PODGORICA – Konzorcij Eni-Novatek riješio je i posljednji problem kako bi mogao provesti istraživanje podmorja kod Bara i Ulcinja u potrazi za naftom i plinom, jer su postigli dogovor s predstavnicima ribara o obeštećenju za period kada neće moći ribariti na prostoru na kojem će se izvoditi istraživanja.

Prema neslužbenim informacijama “Vijesti” dogovoreno je obeštećenje od 320 tisuća eura koje će biti podijeljeno na registriranih 127 ribara ako se svi prijave i prihvate ovaj dogovor. Ukupna svota će biti dijeljena po formuli 1:6, odnosno koće i plivarice će dobiti šest puta više od malih ribara. Registriran je 101 mali ribar i 26 velikih.

Oni idućih 38 dana, koliko će trajati 3D seizmičko istraživanje, neće moći odlaziti u ribolov na prostoru koji je obuhvaćen istražnim blokovima.

Ugovorom je predviđeno da predstavnici ribarskih udruženja pribave suglasnosti od svakog ribolovca, a novac za obeštećenja bit će isplaćen u roku od 14 dana od dostavljanja suglasnosti. Za slučaj da istraživanja budu trajala duže od ovog roka, ribarima će na isti način biti nadoknađeni i ti dani. Predstavnici ribara kažu da su uspjeli ukupno obeštećenje povećati s prethodno ponuđenih 50 tisuća na 320 tisuća.

Predstavnici ribara ističu da je Vlada trebala dogovoriti obeštećenja kada je ugovarala koncesiju za istraživanja, a ne da ih ostavi da se “kao na pijaci dogovaraju” o obeštećenju. Oni navode i da im nitko ne garantira da će biti dugoročne štete po riblji fond.

BokaNews, Pomorac.net/Direkt Informator

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK