On Sir Richard Francis Burton`s Trail

NOVI KULINARSKI CENTAR U ISTRI


DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2018

  


GENIJALAC U NOVIM IZAZOVIMA: Kažu da je on jedan od najmaštovitijih chefova u Hrvatskoj, a sad pokreće novi projekt!

 

Nedavno je na konferenciji Inspire me predstavljen novi projekt Deniza Zembe koji se zalaže za bolju edukaciju kuharskog kadra.

U krugu struke ali i gostiju istančanog nepca Deniza Zemba uvijek se govori u superlativima, a pogotovo kad na red dođe kreativnost budući da slovi za jednog ako ne i najmaštovitijeg hrvatskog kuhara.

Novi gastro kutak Pijaca 21 u neposrednoj blizini gradske trznice nudi zanimljiva jela i marende pod vodstvom Denisa Zembe i uz vodjenje Rade Malobabica.

Naime, svojevremeno se proslavio s vrlo posebnom fritajom od kvarnerskog škampa, tartufa i divljih šparuga ali koja je bila nešto potpuno drugačije od svega što smo prije navikli jesti kao fritaju. Osvajao je brojna odličja na natjecanjima svjetskog glasa s najvećim chefovima, od kojih se posebno ističe treće mjesto na španjolskom Lo mejor de la gastronomia održanom u Alicanteu 2010. godine.


Prošlog petka na konferenciji Inspire me, Deniz Zembo kratko je prezentirao svoj novi projekt koji bi trebao zaživjeti u nadolazećim mjesecima. U deset minuta svojim prepoznatljivim stilom u svega nekoliko rečenica ostavio je bez teksta punu dvoranu i najavio početak Kulinarskog Razvojnog Centra “Amfiteatar”. Naime, radi se o edukaciji namijenjenoj prvenstveno mladih gdje je naglasak na praktičnom obrazovanju.

Sam program je zamišljen kao svojevrsni presjek dosadašnjih iskustava, a kroz sedam dana Zembo je zamislio proći kroz teme kruha i tjestenine, “peglanja” samih osnova, mesa i ribe, slaganja tanjura, deserata te na samom kraju preostaje samostalna izrada jela.

Koliko je poznato praktični dio nastave održavat će se u hotelu Amfiteatar u Puli kojeg i trenutno vodi.“Bit će tu svega, ali ovaj tečaj intenzivnog tipa pretpostavlja da ste tih sedam dana pod mojim okom gdje idemo “peglati”od nule. Organizirat ćemo razne tečaje od amaterskih jednodnevnih, do naprednijih, škole kuhanja za početnike, dotaknut ćemo se i samog dizajna kuhanja te savjetovanja u gastronomiji” izjavio je Zembo pa nastavio “Vidim ogromnu potrebu da napravimo neke promjene u vidu obrazovanja. I osobno sam startao od nule. Nakon završene srednje škole nisam znao kud ću sa sobom pa sam krenuo prati suđe u Londonu. Šefica je skužila kako imam mota za hranu i tako se nekako zakotrljala ta moja priča. Imao sam sandwich bar I nakon desetogodišnje londonske avanture sam se odlučio vratiti u Hrvatsku.” prisjetio se Zembo svojih početaka koji su bili sve samo ne lagani.

Foto: Berislava Picek / CROPIX Berislava Picek/naslovna/Direkt Informator

Pula, Deniz Zembo, chef restorana u hotelu Amfitetar u Puli pripremao je jela od bakalara.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX Neja Markicevic / CROPIX/Direkt Informator

 

 

 

I:Dobra hrana/Jutarnji

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK