On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Tethera pod istragom zbog manipulacije cijenom bitcoina

 

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2018

 

 


Dodatni udarac ionako padajućoj cijeni bitcoina zadala je i vijest kako u SAD-u traje kriminalistička istraga vezana zbog moguće manipulacije bitcoinom prošle godineBitcoin je već nekoliko dana u slobodnom padu. Jučer smo izvještavali o tome kako mu se cijena spustila na razine na kojima nije bila više od godine dana, da bi do danas ona potonula još dublje – ispod 5.000 dolara. Ovaj negativni trend popratila je još jedna loša vijest vezana uz tržište kriptovaluta, a ona dolazi iz SAD-a, gdje je pokrenuta kriminalistička istraga zbog mogućih manipulacija cijenom najveće svjetske kriptovalute.

Kao što je i jedna nezavisna studija pokazala, tijekom velikog porasta cijene bitcoina prošle godine, koji je imao sva obilježja špekulativnog mjehura, događale su se brojne sumnjive transakcije – a gotovo sve one vezane su uz kriptovalutu tether, istoimeni startup (Tether Ltd) sa sjedištem u Hong Kongu, te mjenjačnicu Bitfinex. Ova studija pokazala je kako je preko 50% rasta cijene bitcoina u danima najveće histerije bilo vezano uz "upumpavanja" tethera na tržište putem Bitfinexa, te umjetnog podizanja cijene koju su tada pojedinci iskorištavali.

U.S. PROSECUTORS INVESTIGATE WHETHER THE EPIC BITCOIN RALLY WAS FUELED IN PART BY MANIPULATION, WITH TRADERS DRIVING IT UP WITH TETHER HTTPS://T.CO/IJWQYJRK4P


Oko ovog je slučaja u američkom Ministarstvu pravosuđa pokrenuta kriminalistička istraga koja bi trebala utvrditi je li zaista bila riječ o manipulaciji na tržištu kriptovaluta. Nadležni regulator CFTC (Commodity Futures Trading Commission) poslao je sudski poziv predstavnicima Tehera i Bitfinexa još prošle godine kako bi se očitovali o ovom slučaju.

Novi razvoj događaja pokazuje kako je istraga proširena i na moguće manipulacije ostalim kriptovalutama, no fokus je i dalje na tetheru, za koji se čini da je uzrokovao inicijalnu potražnju te tako umjetno pokrenuo veliki "boom" cijena vodećih kriptovaluta. Isto tako Bitfinex je identificiran kao "leglo" svih ovih ilegalnih aktivnosti.

 

I:Bug/Direkt Informator

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK