On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Kralj gulaša: Bečko savršenstvo koje slast duguje posebnom komadu mesa


DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2018

 

 

 

Kako biste dobili neodoljivi okus umamija bečkog gulaša potrebno je najprije zapeći meso kako bi se sokovi sačuvali unutra, a tek potom se dodaju ostali sastojci. Meso je najbolje peći u nekoliko tura jer gužva u tavi znači i lošiji okus. Razlog tome je to što će se meso skuhati i neće dobiti karameliziranu aromu koju želimo.

Važno je odabrati i dobro meso, a najbolje je ono koje ima dovoljno masti i kolagena – protein koji služi kao vezivno tkivo u mišićima. Dobar izbor je junetina od mišića koljenice, potkoljenice, prednje plećke i vrata, a kako ne bi bilo žilavo prije pripreme ga očistite od tetiva. Gulaš se ne može prekuhati, a kako bi kolagen omekšao treba mu dati dovoljno vremena na laganoj vatri. Dva do tri sata krčkanja daju najbolje rezultate

Sastojci za bečki gulaš:

1 kg junetine za gulaš
600 g luka
2 žličice sušenog mažurana
2 žličice sjemenki kima
3 žličice mljevene paprike
1 žličica ljute mljevene paprike prema želji
1/2 žlice jabučnog octa
3/4 žličice soli
20 g paste od rajčice

> Raj za ljubitelje roštilja: Novo hit-mjesto u Zagrebu gdje se meso priprema 24 sata

Priprema:

1. Narežite meso na kocke od oko 5 centimetara i očistite ga od tetiva.

2. Popržite meso u tavi u nekoliko tura po 5-10 minuta.

3. Izvadite meso, dodajte ulja i pržite nasjeckani luk na jakoj vatri oko 10 minuta pa smanjite vatru i pirjajte oko 15 minuta dok ne omekša.

4. Izmiksajte ili zgnječite sjemenke kima. To možete učiniti u mlincu za kavu ili ih pomiješajte s malo tekućine ili maslaca kako biste to učinili u blederu.

5. U lonac s lukom dodajte rajčicu, mažuran, sjemenke kima i miješajte oko 10 sekundi pa dodajte mljevenu papriku i miješajte još 10 sekundi. Imajte na umu da paprika prženjem postaje gorka pa je nemojte predugo ostaviti na vatri.

6. Dodajte ocat s 240 ml vode i ostavite da se kuha dok se tekućina ne reducira – oko 15 minuta.

7. Dodajte još jednu čašu vode pa izblendajte štapnim mikserom.

8. Vratite na vatru i ubacite meso u lonac te poklopite i smanjite vatru.

 

9. Začinite prema ukusu i kuhajte 2-3 sata, odnosno dok meso ne omeša.

10. Sutradan će gulaš biti još ukusniji.

 I:Punkufer/Direkt Informator

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK