Atlas Rabac - putnička agencija

Iseljenici obiteljima lani poslali milijardu eura

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2018

 

 

 

Po privatnim transferima u RH ušlo 627 mil. eura više, saldo podebljan sa 245 na 823 milijuna.
Jedna od posljedica iseljavanja u Hrvatskoj je i rast priljeva novca po privatnim transferima, koji se većinom odnose na novčane tokove koje migranti šalju u zemlje porijekla. Što iz zemalja EU što iz ostalih dijelova svijeta, kućanstvima u Hrvatskoj lani se slilo nešto više od milijardu eura, što je, prema podacima Eurostata, čak 627 milijuna eura više nego godinu prije.

Kako je u isto vrijeme povećan i odljev novca iz RH po transferima osoba porijeklom iz drugih zemalja (više od pol u zemlje izvan EU, najviše u susjednu BiH), već poslovično pozitivan saldo RH povećan je nešto manje nego sami priljevi. To, međutim i dalje znači povećanje za više od pola milijarde eura; sa +245 na +823 milijuna eura.

Veći višak u osobnim transferima u EU bilježe samo četiri zemlje članice, no mahom su to veće zemlje: Portugal (s +3 milijarde eura), Poljska (+2,8 mlrd. eura), Rumunjska (+2,6 mlrd.) i Bugarska (+1,1 mlrd. eura). U odnosu na godinu prije Hrvatska je lani iznosom tog salda prestigla Mađarsku i Litvu.

Inače, stanovnici EU su u zemlje porijekla lani poslali 32,7 milijardi eura ili gotovo milijardu više nego 2016., a pritom je izvan EU otišlo oko 4,3 milijarde (13 posto ukupnog odljeva). Istodobno su priljevi novca u EU iz ostatka svijeta dosegnuli 10,7 milijardi eura.

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK