On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Umiru li kriptovalute? Pa, situacija ne izgleda dobro...

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2018


Još u prosincu prošle godine za jedan bitcoin bilo je moguće dobiti gotovo 20 tisuća američkih dolara. Ali, čini se kako nakon eksplozije slijedi obrnuti proces

Tvrtka Juniper objavila je izvješće u kojem njeni analitičari tvrde kako je industrija kriptovaluta na rubu implozije, pozivajući se na pojedine tržišne pokazatelje koji ukazuju na spiralu okrenutu prema dolje u kojoj se kontroverzne digitalne valute trenutno nalaze.

POUČNE PRIČICE

Poznati i slavni su nam nudili kriptovalute. Evo kako je to završilo
POGLEDAJ GALERIJU
8

Prema njihovim navodima, tijekom prvog tromjesječja ove godine transakcije kriptovalutama premašile su vrijednost od 1,4 bilijuna američkih dolara. Usporedbe radi, tijekom cijele protekle godine ostvarile su manje od 1,7 bilijuna USD. Ali, u idućem kvartalu zabilježile su pad za 75 posto, na ispod 355 milijardi dolara. U Juniperu očekuju kako će tijekom trećeg tromjesječja biti zabilježen pad za još 47 posto u odnosu na prethodni kvartal.

Iako ekonomska neizvjesnost obično potiče rast na ovom području, čak ni napeti trgovinski odnosi Kine i Sjedinjenih Država te problemi oko izlaska Velike Britanije iz Europske unije nisu potakle zanimanje za industriju kriptovaluta, navode u Bloombergu.


Opseg dnevnih transakcija bitcoinima smanjio se s gotovo 360 tisuća dnevno krajem 2017. godine na oko 230 tisuća dnevno u rujnu ove godine. Vrijednost obavljenih transakcija pala je u istom razdoblju s 3,7 milijardi na 670 milijuna dolara.

U Juniperu procjenjuju kako su kriptovalute pokleknule pod tržišnim pritiscima, kao i problemima poput zabrane oglašavanja inicijalnih ponuda novčića, strožih regulatornih okvira koje su nametnule kartičarske kuće te manipulacije cijenama, piše Next Web.

 

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/Direkt Informator/T_Portal

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK