On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Poslovni anđeli ulažu u mladu hrvatsku tvrtku vrijednu 500.000 eura

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2018

 

 

 

Od lansiranja igre prodali su više od 1600 primjeraka, a prihodi im, kaže, pokrivaju plaće, programe i servere. S obzirom na to da je igra u ranom stadiju, kaže da nisu očekivali puno.
Jedanaest članova Hrvatske mreže poslovnih anđela - CRANE osiguralo je za gaming studio Hyperion iz Jastrebarskog dosad najveću investiciju po broju članova. Odlučili su investirati u startup mladoga tročlanog tima koji je prije nekoliko mjeseci samostalno izdao računalnu igru preživljavanja Journey of Life. U tom je razdoblju igrica uprihodila više od 250.000 kuna.

Osnivač startupa je 22-godišnji Adriano Žeželić, a uz njega tim čine i Nijemac Thomas Lesniowski i Indijac Siddhante Nangla, a projekt im je predstavljen na CRANE-ovoj Startup srijedi održanoj u Zagrebačkoj školi ekonomije i managamenta. Investitori su procijenili vrijednost tvrtke na 500.000 eura, a poslovnim anđelima pripast će nešto manje od 20 posto novoosnovane tvrtke sa sjedištem u Londonu.

U startup je prvi investirao predsjednik CRANE-a Davorin Štetner, zatim Hrvoje Prpić, član Upravnog odbora CRANE-a kao lead investor, odnosno glavni ulagač, te Aljoša Domijan, Zoran Miliša, Dennis Rukavina, Zvonimira Orešar, Denis Matijević i Nikola Serdar.

Žeželić je na prijedlog prijatelja kontaktirao predsjednika Davorina Štetnera na kojeg je mladi osnivač startup ostavio pozitivan dojam nakon čega je mladi jaskanski autor igre, po struci elektrotehničar, dobio priliku predstaviti projekt drugima.

“Volim vidjeti kad netko bez pomoći uspije lansirati ovakvu zahtjevnu stvar stoga smatram da će sada uz pomoć novce i savjeta iskusnih poslovnih anđela Adriano uspjeti u svojim ambicioznim planovima”, kaže Štetner.

Hrvoje Prpić, lead investitor, razgovarao je prije investicije s Romanom Ribarićem iz Croteama o potencijalu igre Journey of Life i odluci CRANE-a da istraže tržište. Kako je Croteam od ranije objavljene igre preživljavanja uprihodio čak 16 milijuna eura, Prpić je zaključio da bi i igrica Journey of Life studija Hyperion mogla polučiti veliki uspjeh. Riječ je o, ističe Prpić, dugoročnoj investiciji poslovnih anđela i poticanju studija Hyperion da nastavi izdavati igre i postane još značajniji.

“Kao strastveni gamer koji oduvijek gaji ljubav prema računalima, počeo sam planirati projekt 2016., a s realizacijom sam krenuo u listopadu 2017. Ove sam godine odlučio ostvariti svoj san i osnovao Hyperion Studio te pustio igricu u prodaju početkom svibnja”, prisjeća se Žeželić.

Od lansiranja igre prodali su više od 1600 primjeraka, a prihodi im, kaže, pokrivaju plaće, programe i servere. S obzirom na to da je igra u ranom stadiju, kaže da nisu očekivali puno.

“Ali, dobili smo veliku podršku igrača iz cijelog svijeta što nam je pomoglo da održimo projekt. Svakodnevno komuniciramo s ljudima koji su se pridružili našoj grupi na Discordu i s kojima dijelimo nove stvari. Podrška iskusnih poslovnih ljudi od velikog mi je značaja i veselim se suradnji s CRANE-om jer smatram da uz određene poslovne savjete, novac i pomoć u drugim segmentima, Hyperion Studio može postati svjetsko ime u gaming industriji”, nada se mladi osnivač.

Igra je trenutačno dostupna samo za osobna računala, no iz studija su poručili kako pripremaju i verzije za mobilne uređaje, koje će se na tržištu naći u drugoj polovici iduće godine.

 

I:Poslovni/Direkt informator

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK