On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Jamstveni poticaji za ‘mikro i male’

DIREKT INFORMATOR/Posao/2018

 

 

 


Za male i mikro poduzetnike otvara se nova kreditna pogodnost vezana uz strukturne fondove EU. Vodstvo HAMAG-BICRO-a sa sedam je financijskih institucija odabranih javnim pozivom (Zaba, PBZ, Erste, HPB, OTP te HBOR i Unicredit leasing) sklopilo sporazum o suradnji za provedbu financijskog instrumenta Ograničeno portfeljno jamstvo iz ESI fondova. Ukupni iznos potencijalnog kreditiranja MSP-ova koji se ‘pokriva’ tim instrumentom iznosio bi 557 milijuna eura, a spomenute financijske institucije će, u skladu s uvjetima programa, moći pokriti dio gubitka kredita uključenih u Portfelj u ukupnom iznosu 58 mil. eura.

Prednost u odnosu na dosadašnja jamstva je ta da će cjelokupnu obradu zahtjeva raditi financijske institucije, a nama će kvartalno podnositi izvješća, čime ćemo smanjiti administraciju i ubrzati plasiranje kredita, istaknuo je Vjeran Vrbanec, čelnik HAMAG-BICRO-a. Program ESIF Ograničena portfeljna jamstva, kaže, zadnji je financijski instrument preostao iz 185 milijuna eura teškog paketa mikro i mali zajmovi, individualna i portfeljna jamstva, koji se većim dijelom financira iz OP Konkurentnost i kohezija.

Program Ograničeno portfeljno jamstvo namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzećima za investicijske i kredite za obrtna sredstva. Pojedino jamstvo može biti do 150.000 eura, s maksimalnom stopom do 80% glavnice kredita, na rok od 1 do 10 godina, navode u Agenciji. Uz veću dostupnost, to pogoduje smanjenju kamata i traženih instrumenata osiguranja pri kreditiranju maloga gospodarstva.

 

I:Poslovni.hr/Direkt Informator

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK