On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Bitcoin više ne pokreće pomama

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2018

 

 

 

 

Na 10. rođendan najpoznatija kriptovaluta u godišnjem gubitku od 2%.
Bitcoin je na svoj 10. rođendan ostvario prvi godišnji gubitak nakon prošlogodišnjeg “bikovskog” tržišta, no analitičari ocjenjuju kako na cijenu više ne utječe (neracionalna) pomama, već vjerovanje u korisnost tehnologije koja je temelj te kriptovalute. Bitcoinom se trenutno trguje po cijeni od 6300 dolara što je dva posto niže od cijene prije godinu dana.

Posljednji godišnji gubitak bitcoin je zabilježio 2015. godine. Podsjetimo, cijena najpoznatije kriptovalute počela je snažno rasti u posljednjem tromjesečju prošle godine da bi u prosincu dosegla gotovo 20.000 dolara. U odnosu na rekordnu vrijednost, cijena bitcoina je danas 70 posto niža. Rođendanom bitcoina smatra se 31. listopad kada je Satoshi Nakamoto čiji je pravi identitet još uvijek nepoznat prije 10 godina objavio manifest za potrebu uvođenja online valute koja se može koristiti za plaćanja bez uključenja treće strane, poput banaka. Iako mali ulagači i dalje stvaraju najveći dio prometa u trgovanju tom kriptovalutom, motivi njihovi potražnje danas su drugačiji nego prije godinu dana, tvrde analitičari za Reuters.

“Vrijednosni mehanizmi kriptovaluta i bitcoina danas su više temeljeni na tehnologiji koja je u pozadini nego na pomami i strahu da se nešto propušta”, tvrdi Josh Bramley, voditelj trgovanja u Bolckstarsu, tvrtki za upravljanje kriptoimovinom. Rastuće korištenje blockchaina sada pokreće vrednovanja digitalnih valuta, dodaje Bramley. Međutim, upozorava kako se neka očekivanja vezana uz široku upotrebu blockchaina još nisu ostvarila. Dio analitičara smatra kako će se potražnja tradicionalnih ulagača povećati ako se blockhain uđe u financijsku infrastrukturu, poput namire.

 

 

I:Poslovni/Direkt Informaotr

 

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK