Ribarska popara

 

DIREKT INFORMATOR GASTRO 2018

 

 


(za 6 osoba)

1 kg svježeg bakalara (ili fileta neke druge ribe po vašem izboru)
600 g krumpira
3 češnja češnjaka
50 ml maslinova ulja
3 žlice limunova soka
150 g luka
50 ml bijelog vina
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žlice Oštrog brašna Podravka
1 žlica Vegete

 

1. Ribu narežite na komadiće, nakapajte limunovim sokom, a zatim pospite 1 žlicom Vegete. Ostavite ju stajati oko 10 minuta, a zatim uvaljajte u brašno.
2. Na maslinovu ulju popržite mariniranu ribu, sa svake strane oko 5 minuta. Poprženu ribu izvadite iz tave i stavite na toplo mjesto. Na istoj masnoći popržite nasjeckani luk.
3. Dodajte krumpir narezan na kockice, malo posolite i podlijte s toliko vode da pokrije jelo u loncu.
4. Krumpir kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta, a zatim na krumpir stavite poprženu ribu i protisnuti češnjak.
5. Po potrebi dolijte još malo vode i nastavite kuhati još 10 minuta.
6. Poparu kuhajte u širokoj plićoj posudi, nemojte ju miješati već lagano povremeno potresite zdjelu, a želite li malo gušću poparu, dio krumpira usitnite vilicom.

Potkraj kuhanja dodajte vino i nasjeckani peršin.

 

Savjet: Potkraj kuhanja dodajte vino i nasjeckani peršin.
Vrijeme pripreme: 1h
Zahtjevnost: Jednostavno

Izvor: Coolinarka.com/Direkt Informator

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK