On Sir Richard Francis Burton`s Trail

U Kini u prosjeku nastaju dva milijardera tjedno, njihova imovina lani porasla za 39 posto

DIREKT INFORMATOR PRESS 2018

Stvaraju bogatstvo

 
Alibabe Jack Ma uKini su u 2017. godini u prosjeku nastajala dva milijardera tjedno, pa je ta zemlja postala vodeća u svijetu po stvaranju bogatstva, a ukupna imovina tamošnjih milijardera porasla je za 39 posto, na 1.120 milijardi dolara, navodi se u izvješću švicarske banke UBS i revizorske kuće PwC.

Vezane vijesti
Pravila za zapošljavanje osnivača tehnološkog diva Alibabe: 'Izbjegavajte stručnjake'
U Kini je otvoren najveći svjetski most preko mora, koštao je čak 18,5 milijardi dolara
Ukupan broj milijardera u Kini porastao je lani s njih 318 na 373, pri čemu ih je 106 novih ušlo na listu. S druge strane, s te je liste ispalo njih 51, što ukazuje na rizičnost poslovanja u Kini.

U izvješću se navodi da je 97 posto kineskih milijardera nastalo samostalnim pothvatima, ponajviše u tehnološkom i trgovinskom sektoru.

„U posljednjem desetljeću kineski milijarderi stvorili su neke od najvećih i najuspješnijih svjetskih kompanija, povećavajući životni standard u zemlji”, kaže Josef Stadler, direktor u tvrtki UBS Global Management.

No, to je, ističe, tek početak. „Velika kineska populacija, tehnološke inovacije i rast produktivnosti, zajedno s podrškom vlasti, pružaju mogućnosti poduzetnicima ne samo da izgrade uspješno poslovanje, nego i da poboljšaju život drugima”, kaže Stadler.

U izvješću UBS-a navodi se i da je već sada u Aziji više milijardera nego u SAD-u. Nastave li se sadašnji trendovi, azijski milijarderi će za tri godine biti bogatiji od američkih.

Ukupno je u svijetu lani bilo 2.158 milijardera, dok ih je godinu dana prije bilo 1.979. Njihova je ukupna imovina porasla za 19 posto, na rekordnih 8.900 milijardi dolara.

U izvješću se navodi i da je američka regija i dalje najveća koncentracija bogatstva milijardera, ali da se rast tog bogatstva usporava. U 2017. godini u SAD su nastala 53 nova milijardera, u usporedbi s 87 prije pet godina. U zapadnoj Europi broj milijardera porastao je lani za njih 17, na ukupno 414.

I:Hina/Direkt Informator

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK