Atlas Rabac - putnička agencija

Ljubljanska grupa osvojila rent-a-car tržište Slovenije i Hrvatske


DIREKT INFORMAOTR POSAO/2108

 

 

 

 

 

 

Prošle godine prihodi od prodaja porasli su za 47%, na oko 71 milijun eura, što je gotovo dvostruko više nego 2015. godine.
Ljubljanska grupa Anticus ove se godine prvi put pojavila u TOP 101 najboljih slovenskih kompanija prema izboru časopisa Manager (Finance). I odmah je zauzela mjesto u sredini ljestvice. Razlog tome je što nositelj franšize Sixt rent-a-cara u Sloveniji i Hrvatskoj posljednjih nekoliko godina značajno povećava prihode, čemu najveći dio zasluga pripisuju sve većem broju turista u regiji.

U Hrvatskoj 20 poslovnica

Prošle godine prihodi od prodaja porasli su za 47%, na oko 71 milijun eura, što je gotovo dvostruko više nego 2015. godine.

Neto dobit je povećana za 40 posto, na više od dva milijuna eura. Grupa čije poslovanje uključuje kratkoročan i dugoročan najam vozila, poslovni najam i prodaju vozila iz svoje flote, ima šest Sixt poslovnica u Sloveniji i 20 u Hrvatskoj.

Prvo su za Sloveniju dobili franšizu Sixta, vodećeg europskog iznajmljivača vozila s više od šest tisuća poslovnica u 125 zemalja, a 2010. godine su se proširili na Hrvatsku kupnjom franšizne tvrtke Sixthod od hrvatske turističke tvrtke Atlas. “Hrvatska i Slovenija ne zaostaje za visokim zahtjevima poslovanja koje zahtijeva njemačka franšiza”, kaže Klemen Pur, direktor Anticusa koji u Sloveniji ostvari oko 25 posto prihoda, a u Hrvatskoj oko 75 posto. U svojoj floti imaju sedam tisuća vozila na vrhuncu sezone, a u mrtvoj sezoni tisuću.

Uskoro i elektro vozila

Značajan rast poslovanja Anticusa rezultat je razvoja turizma u Sloveniji i Hrvatskoj. “Turizam je znatno porastao u ovoj regiji, a razmjerno tome i iznajmljivanje vozila i naše poslovanje”, kaže direktor Anticusa.

“Povećao se i promet poslovnih korisnika, za kratkoročno i dugoročno unajmljivanje, a također su povećani prihodi od prodaje vozila iz naše flote za najam”, dodaje Pur.

Ove godine Anticus planira ostvariti 85 milijuna eura prihoda i 2,4 milijuna eura dobiti. Ovih dana u Ljubljani su otvorili poslovnicu u kojoj će uskoro početi iznajmljivati ​​električna vozila.

 

 

I:Poslovni/Direkt Informator 2018

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK