Atlas Rabac - putnička agencija

Tehnološka tvrtka u samo jednom danu izgubila 65 milijardi dolara

 

DIREKT INFORMATOR 2018/Posao

 


Najveći svjetski proizvođač softvera Microsoft smijenio je u petak tehnološkog diva Amazon.coma s drugog mjesta na listi američkih kompanija s najvećom tržišnom vrijednošću jer je prošloga tjedna cijena dionice Microsofta porasla, a Amazona oštro pala.

Nakon što je Amazon.com u petak izvijestio o slabijim poslovnim rezultatima u trećem tromjesečju nego što su analitičari očekivali, cijena dionice tog tehnološkog diva potonula je na Wall Streetu gotovo 8 posto.

To je njezin najveći dnevni pad u gotovo tri godine, pri čemu je tržišna vrijednost Amazon.coma pala za otprilike 65 milijardi dolara, na 805 milijardi.

S druge strane, cijena dionice Microsofta porasle je od srijede, kada je izvijestio o boljim nego što se očekivalo kvartalnim rezultatima, više od 4 posto, pa je tržišna vrijednost te kompanije dosegnula 823 milijarde dolara.

Tako se Microsoft vratio na drugo mjesto liste najvrijednijih kompanija u SAD-u, nakon što mu je to mjesto Amazon preuzeo u travnju ove godine.

Čelno mjesto na toj listi i dalje drži Apple, a tržišna vrijednost tog proizvođač pametnih telefona iPhonea kreće se od rujna ove godine iznad 1.000 milijardi dolara.

Nakon pada cijene dionice Amazona, osnivač i šef te kompanije Jeff Bezos siromašniji je za koju milijardu dolara, dok je bogatstvo osnivača Microsofta Billa Gatesa poraslo.

Na listi najbogatijih ljudi u svijetu časopisa Forbes, objavljenoj u ožujku, Bezos je bio na vrhu s procijenjenom imovinom od 112 milijardi dolara, dok je Gates bio drugi s 90 milijardi.

 

 

I:Poslovni.hr/Direkt Informator 

 

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK