On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Kako odjaviti pretplatu HRT-u?

 

DIREKT INFORMATOR PRESS

 

 

 

PROCEDURA za odjavu HRT-ove pristojbe je vrlo jednostavna.

Sukladno čl.36 stavak 1 Zakona o HRT-u ( NN 137 / 2010 ), HRT ima pravo odrediti način odjave prijamnika, odnosno plaćanja pristojbe prema Zakonu o HRT-u. Kao moguće razloge za odjavu HRT navodi: 1. Neposjedovanje prijamnika u domaćinstvu, 2. Neposjedovanje prijamnika za pravne osobe, obrt, gospodarsku ili drugu djelatnost, 3. Odlazak u Dom umirovljenika, 4. Smrt obveznika plaćanja mjesečne pristojbe i 5. Prestanak rada obrta ili pravne osobe.

Ovisno o razlogu za odjavu prijamnika, nužno je priložiti i odgovarajući dokument.

Ukoliko ne posjedujete prijamnik u domaćinstvu, trebate popuniti formular koji se nalazi ovdje, a pravne osobe, obrti, gospodarske ili druge djelatnosti koje ne posjeduju prijamnik mogu ga odjaviti putem formulara koji se nalazi ovdje.

Ukoliko odlazite u dom umirovljenika, za odjavu prijamnika bit će vam potrebna potvrda Doma umirovljenika s točnim podacima o obvezniku plaćanja, a ako dođe do smrti obveznika plaćanja pristojbe, za odjavu se od vas traži smrtni list s točnim podacima o obvezniku plaćanja. U slučaju prestanka rada obrta ili pravne osobe, za odjavu ćete morati nabaviti potvrdu nadležne ustanove o prestanku djelatnosti, odnosno rješenje iz sudskog ili obrtnog registra.

 

 

 

Dokumente s traženim podacima potrebno je dostaviti na adresu:

 

HRT
RJ Pristojba
Prisavlje 3
10000 Zagreb

Odjava vrijedi s prvim sljedećim mjesecom od datuma izjave, a korisnik nije dužan dozvoliti kontroloru HRT-a ulazak u stan, niti ga HRT ga zbog toga smije ponovo prijaviti za plaćanje mjesečne pristojbe.

I:Index.hr/Direkt informator

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK