Ražnjići od skuše

Ako ražnjiće pečete na grill tavi, bilo bi dobro da masnoću iz nje prebacite u drugu tavu te na istoj toj masnoći nastavite raditi umak.


(za 4 osobe)

2 tikvice srednje veličine
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 limun
5 Eva skuša u biljnom ulju (5 × 115 g)
200 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
3 češnja češnjaka
1 žlica kapara (10 g)
100 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
50 ml konjaka
200 ml bijelog vina
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
10 g šećera
1 vezica peršina

1.Tikvice narežite po dužini na tanke ploške, začinite ih solju i paprom te nakapajte limunovim sokom. Stavite u njih komad skuše, zarolajte ih i nabodite na ražnjiće. Na svaki ražnjić nanižite 5 – 6 rolica.
2. Ražnjiće kratko popecite na zagrijanom maslinovom ulju. Kada su gotovi, izvadite ih na toplo, a višak masnoće odlijte.
3. U tavu stavite sitno nasjeckani češnjak, kapare i narezane punjene masline. Kratko popržite, podlijte konjakom i zapalite, dolijte vino, pa pustite da sve zajedno iskuha.
4. Dodate sjeckanu rajčicu, posolite, popaprite i po potrebi dodajte malo šećera.
5. Umak poslužite kao podlogu kuhanom krumpiru.

Savjet: Ako ražnjiće pečete na grill tavi, bilo bi dobro da masnoću iz nje prebacite u drugu tavu te na istoj toj masnoći nastavite raditi umak kako biste sačuvali okuse koje su pustili ražnjići.
Vrijeme pripreme: 30 minuta.
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno

Izvor: Coolinarka.com/Direkt Informator 2018

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK