Ukusan i zdrav poslovni ručak

 

Direkt Informator GASTRO 2018

 

Lignje ne smijete predugo peći jer će postati žilave.


( za 4 osobe)

600 g velikih očišćenih liganja
100 g crvenog radiča (većih listova)
100 g luka
50 g pršuta
100 ml maslinovo ulje
1 češanj češnjaka
25 ml prošeka
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegete Natur Mediteran
1 žlica sira ribanca
50 g svježeg špinata (ili blitva)
800 g krumpira
3 žlice maslinova ulja

 

1. Lignje očistite i operite.
2. Nadjev pripremite tako da u tavi na polovici maslinova ulja popržite sitno nasjeckani luk do zlatne boje.
3. Dodajte sitno narezane krakove liganja, sitno narezani pršut, protisnuti češnjak,Vegetu mediteran, prošek, papar i pirjajte dok malo ne omekšaju.
4. Na kraju malo ohladite i dodajte naribani sir.
5. Lignje punite tako da žlicu ohlađenog nadjeva umotate u list crvenog radiča (poput sarme) te napunite lignju i zatvorite čačkalicom.
6. Napunjene lignje pecite u tavi na preostalom maslinovom ulju na srednje jakoj temperaturi .
7. Potkraj pečenja možete ih malo podliti vinom ili prošekom.
8. Punjene lignje poslužite uz kuhani krumpir i špinat prelivene maslinovim uljem.

Savjet: Lignje ne smijete predugo peći jer će postati žilave. Taj problem možete riješiti uz pomoć jednog kivija kojeg ćete oguliti, narezati na sitne kockice, dodati sirovim lignjama, dobro promiješati i ostaviti da odstoje 30 minuta. Lignje je potom potrebno oprati u hladnoj vodi i dalje pripremati prema receptu.
Vrijeme pripreme: 30 minuta.
Složenost: srednje složeno.

Izvor: Coolinarka.com/Direkt Informator 2018

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK