On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Zakonom zabranjuju 'loše' lozinke


DIREKT INFORMATOR PRESS 2018

 

Američka savezna država Kalifornija donijela je zanimljiv zakon kojim se zabranjuju loše lozinke, čime žele povećati sigurnosne standarde za povezane uređaje koji su proizvedeni ili se prodaju u toj državi. Nije riječ, naravno, o svakodnevnim lozinkama koje koriste “obični” korisnici, već o defaultnim lozinkama koje često proizvođači gadgeta i elektronike dodjeljuju određenim uređajima, poput npr. admin ili password, piše Zimo.

Ovakve lozinke, kakve se koriste i na nekim ruterima u Hrvatskoj, često se određuju u tvorničkim postavkama rutera, web-kamera i drugih uređaja - nakon pokretanja tih uređaja korisnici bi ih trebali promijeniti, no u praksi to često nije slučaj. Zbog neodgovornosti, lijenosti ili nekih trećih razloga ta šifra ostaje nepromijenjena, što predstavlja veliku opasnost za vlasnike tih uređaja jer postoji velika mogućnost da bi netko mogao provaliti u ruter ili web-kameru.

Zakon koji je donijela Kalifornija zabranit će takve lozinke te će elektroničke kompanije za svaki uređaj morati imati posebnu kompleksnu lozinku ili jednokratnu lozinku koju će korisnici prilikom prve prijave morati promijeniti.

I:Poslovni.hr/Direkt informator 2018

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK