On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Podivljali bot zaustavio trgovinu na Bitstampu

DIREKT INFORMATOR PRESS 2018

 

 

LJUBLJANA - Tržište kriptovaluta odradilo je iznimno uzbudljiv tjedan.
Za kaos koji se na tržištu dogodio kriv je očito računalni algoritam u kojem je jedan od trgovaca s kriptovalutama spekulirao na kriptoburzi Bitstamp, piše ljubljanski Dnevnik.

U teoriji bi bot vlasniku mogao ponuditi racionalnije i brže reakcije na tržišne promjene, ali u ovom se slučaju nešto očito poremetilo. Bot je, naime, počeo sklapati iznimno neobične poslove, a svojim trgovanjem se snažno zatresla i vrijednost više kriptovaluta.

Nejc Kodrič, suosnivač kriptoburze Bitstamp, sinoć je otkrio da su trgovanje na burzi zbog podivljalog bota morali privremeno prekinuti.

Bot je za samo petnaestak minuta prodao čak šestr milijuna eura vrijednih bitcoina i vrijednost te kriptovalute na burzi Bitstamp srušio na samo 5.000 eura. Tomu je slijedilo neočekivani preokret pa je bot u idućih pet minuta ponovno kupio bitcoine u vrijednosti šest milijuna eura, čime je vrijednost bitcoina podigao na 6.600 eura. U posljednjem koraku prodao je još toliko bitcoina da je vrijednost pala na 5.700 eura.

Slično se dogodilo i s otalim kriptovalutama. Tako je ethereum zbog botove aktivnosti isprva porastao sa 195 na 235 eura, a potom pao na 123 eura te na kraju zaključio na 195 eura. Zatresao se i ripple koji je porastao na 0,65 eura i potom pao na 0,4 eura. Najžešće oscilacije dogodile su se litecoinu. Bot je srušio cijenu na 1,12 eura, dfa bi vrlo brzo potom cijena uzletjela na 50 eura.

Nije poznato kolike je gubitke prepustio vlasnik bota.

I:Autor/izvor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu /Direkt informator 2018

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK