Lago novo servis

Možete dobiti odštetu od Facebooka?

DOBRA STRANA EU-BIROKRACIJE Hakiran vam je Facebook? Stigla je i utješna vijest, Zuckerberg bi vam mogao platiti 50.00 kuna odštete
Hakiran vam je Facebook? Stigla je i utješna vijest, Zuckerberg bi vam mogao platiti 50.00 kuna odštete
REUTERS/Direkt Informator

Loše su to vijesti za Zuckerberga s obzirom da je Facebook prošlog tjedna priznao kako su hakeri imali pristup na čak 50 milijuna računa

Ako su vam hakirali Facebook račun, od Marka Zuckerberga bi mogli iskamčiti oko 50.000 kuna odštete, i to zahvaljujući famoznom GDPR-u, općoj uredbi o zaštiti podataka. .

Loše su to vijesti za Zuckerberga s obzirom da je Facebook prošlog tjedna priznao kako su hakeri imali pristup na čak 50 milijuna računa.

„Zahvaljujući GDPR-u, direktivi Europske unije koja je stupila na snagu u svibnju ove godine, Facebook je dužan osigurati podatke korisnika s 'prikladnim tehničkim i organizacijskim mjerama', što se može vrlo široko tumačiti. No, poseban je važan članak 82. koji kaže da se može tražiti naknada i za materijalnu i za nematerijalnu štetu", izjavio je Gareth Pope iz odvjetničke tvrtke Slater and Gordon.

Dakle, sve što trebate jest dokazati da vam je hakiranje zaista izazvalo probleme. No, odmah je upozorio potencijalne tužitelje da se ne polakome. Ako bi bila riječ o pojedinačnoj tužbi, na sudu bi to bila bitka između Davida i Golijata, stoga Pope preporučuje skupne tužbe.

"Ako djelujete kao skupina, veće su vam šanse da Vas Facebook shvati ozbiljnije", napomenuo je odvjetnik, što znači da bi se time povećala mogućnost sudske nagodbe.

Direkt informator

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK