On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Što sa dizelima?

DIREKT INFORMATOR/Poslovni 2018

 

 

 

Koalicijski partneri u njemačkoj vladi suglasni su da vlasnicima starijih dizel vozila ponude dve opcije za rešenje velikog problema.
Oni su se dogovorili da u gradovima u kojima je zrak posebno zagađen, pruže mogućnost izbora između poticaja za kupovinu po sistemu "staro za novo" i nadogradnje hardvera za kontrolu emisije, pokazuju dokumenti u kojeje imao uvid Reuters.

Nakon maratonskih razgovora do duboko u noć, kancelarka Angela Merkel i lideri njezinih koalicijskih partnera objavili su rano jutros da su se dogovorili o načinu za smanjenje zagađenja u gradovima, uz istovremeno izbjegavanje nepopularne mjere zabrane vožnje.

Mada vlada u prvoj informaciji nije iznijela detalje dogovora, u dokumentu do kojeg je došao Reuters navodi se da su se njemački proizvođači automobila složili da ponude program "staro za novo" sa atraktivnim poticajima ili popuste za vlasnike dizel vozila sa standardom emisije Euro 4 i Euro 5.

Ukoliko vlasnici modela Euro 5 budu htjeli nadograditi hardver s takozvanim sustavom selektivne katalitičke redukcije (SCR) i ako je on dostupan i svrsishodan, nemačka vlada očekuje da proizvođači preuzmu na sebe te troškove, piše u dokumentu.

Veliki njemački proizvođači automobila još nisu komentirali ovaj dogovor.

Koalicijski partneri naveli su kako od stranih proizvođača automobila očekuju iste ponude kupcima.

Troškove nadogradnje hardvera sa SCR sistemima kod dostavnih vozila i trgovačkih kombija vlada će subvencionirati do 80 posto, navodi se u tom materijalu.

Prema službenim podacima, u Njemačkoj ima 3,1 milujun automobila sa Euro 4 standardom i 5,7 milijuna Euro 5 dizelaša, od ukupno 46,5 milijuna automobila na njemačkim cestama, dodaje britanska agencija.

I:Poslovni.hr

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK