Ispostavlja se da jedna od najpopularnijih društvenih mreža na svijetu i dalje nije potpuno iskrena prema svojim korisnicima, zlorabeći čak i privatne informacije koje im dajemo zbog sigurnosnih razloga

DIREKT INFORMATOR PRESS/2018


Provjera u dva stupnja? Točan datum rođenja? Mjesto gdje živite? Svi ovi podaci, premda Facebook to otvoreno ne priznaje, koriste se za personalizirane reklame dozvolili vi to ili ne. Prema novom izvještaju iz Gizmoda, poznata stranica Marka Zuckerberga pri izboru reklama koje vam prikazuje ne koristi samo vaš Facebook, već Facebook vaših kontakata, kao i osobne informacije koje ste ostavili u nadi, ironično, čuvanja Facebooka od znatiželjnih očiju.

Podmukla praksa
Jedan od načina na koji podaci stižu na vaš newsfeed na Instagramu i Facebooku je putem oglašivača koji uploada listu telefonskih brojeva i email adresa te pomoću njih šalje reklame profilima vezanima s tim kontaktima. Primjerice, prodavač odjeće ciljat će haljinu reklamirati ženama koje su već kod njega kupovale, političar može slati reklamu svakome tko je na njegovoj mailing listi, dok kasino može slati reklame ljudima koji bi mogli biti ovisni o kockanju

Facebook ovo zove 'posebnom publikom'.

Zuckerbergovoj društvenoj mreži, naime, nije dosta da koristi kontaktne informacije koje ste učinili javnima. Ona također koristi kontaktne informacije koje ste, kao što smo malo prije naglasili, predali zbog sigurnosnih razloga, kao i vaše podatke u tuđim adresarima.

Drugim riječima, lažni email koji ste predali zadnju put kada ste posjetili 'onu stranicu s popustima' vrlo je vjerojatno vezana s vašiup profilom te ju se koristi kako bi vam Facebook poslao još više reklama.

T.portal/ Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK