Hrvatska je idealno mjesto za ogromnu perilicu novca, u koju su se sjatili kriminalci iz cijelog svijeta

Direkt Informator PRESS 2018

 

Hrvatska je idealno mjesto za ogromnu perilicu novca, u koju su se sjatili kriminalci iz cijelog svijeta, pootvarali tvrtke za kreditno i financijsko poslovanje, obavljaju financijsko poslovanje bez ikakvih nadzora i kontrole, i uz sve to, uspješno mimoilaze propise i zakone.


Novac pokraden u Hrvatskoj iz državnih fondova – Fonda za razvoj, Fonda za privatizaciju, Fonda za razvoj i zapošljavanje, raznih državnih agencija, ali i iz prije državnih, a sada privatnih tvrtki u velikim je količinama prosljeđivan na račune u Europi i Americi. Novac je završio na računima offshore kompanija koje su se posljednjih nekoliko godina kao spasitelj pojavili u Hrvatskoj i spašavaju posrnulo tržište nekretnina, devastirane tvornice koje se ulaganjima pretvaraju u skupocjene hotele, zgrade, a vrijedna zemljišta u golf igrališta i slično.

Banke su davale kredite uz visoko kamatnu stopu i vrlo rigorozno se ponašale prema svojim klijentima, pa su se mnogi zbog neugovorenih tečajnih razlika i slično, našli na udaru banaka, a njihove nekretnine na bubnju. Ovrhe su uzele maha, svakodnevno se na dražbama prodaju skupocjene nekretnine koje hrvatskim novcem kupuju investitori iz inozemstva, propadaju tvornice koje spašavaju bogati investitori hrvatskog porijekla ili pak offshore kompanije iza kojih u 99% slučajeva stoji neko domaće ime i od hrvatskih građana 90-ih opljačkani novac.

„HBP danas prodala branitelje?!
Danas je bez mirovine ostalo najmanje 3.500 hrvatskih branitelja.
Nemalo su bili iznenađeni danas brojni branitelji koji su došli po ostatke ostataka svojih mirovina kada su saznali kako su jednostavnim potezom prodani nekoj tvrtki zanimljiva imena B2KAPITAL koja sjedište ima u Oslu, Norveška. Molim sve koji imaju neka saznanja o ovome da se jave komentarom ili u inbox“.

Ova poruka koju smo pronašli na Facebooku navela nas je da pogledamo tko stoji iza ove lihvarske tvrtke naziva B2 kapital d.o.o. Trgovačko društvo B2 kapital d.o.o registrirano je pri Trgovačka sudu u Zagrebu 2013. godine. Kao osnivači toga društva u sudskom registru navedeni su B2 HOLDING AS Ltd., Norveška, Bronnoysund, OIB: 27261773783. Direktor društva je poznati Ilija Plavčić iz Austrije, Wiener Neudorf koji se navodi kao odgovorna osoba u više europskih financijskih društva.

Te 2013. godine B2 kapital d.o.o starta sa 500.000 kn temeljnog kapitala, a 27. studenog 2015. temeljni kapital mu se povećava na nevjerojatnih 250.000.000,00 kn!?

Tvrtka B2 kapital d.o.o od čijeg imena Hrvati imaju noćne more i upadaju u depresiju naplaćuje potraživanja, vrši otkup potraživanja od bankarskih i drugih institucija i kako piše na njenim internetskih stranicama nudi norveški model pružanja cjelovitih financijskih usluga u naplati i upravljanju potraživanja. Od banaka su kupili nekoliko tisuća loših kredita, a među njima i hipotekarnih.

To je praksa banaka koja se U RH koristi već 5-6 godina i na taj način sve vodeće banke sređuju svoju bilancu i oslobađaju obavezne rezerve pri NBH. Osim trgovačkog društva za poslovne usluge B2 kAPITAL d.o.o osnovali su i trgovačko društvo B2 REAL ESTATE d.o.o za usluge pa tako pokrivaju gotova sva područja koja su povezana sa financijama i nekretninama.

U sva tri društva odgovorna osoba ili član Nadzorno odbora je Tanja Miljanić Presečki . Dakle, B2 kapital d.o.o. otkupljuje dospjela potraživanja od banaka, te ugovorom o cesiji postaje novi vjerovnik, o čemu banka obavještava dužnika. Pristanak dužnika nije obvezan, ni potreban, stoji u nekom ubačenom Članku zakona koji je donijela HDZ-ova vlada, točnije Jadranka Kosor.

B2 Kapital d.o.o je registriran za financijsko poslovanje, a nema ih u registru HANFE, nema ih u Ministarstvu financija, a ne nalaze se niti na stranici HNB-a!? Bangladeš!

Zapravo, jako je čudno da je upravo u vrijeme kada su u Hrvatskoj iz sudskog registra po ad hoc sistemu brisane brojne tvrtke koje su neovlašteno naplaćivale od građana nepostojeći dug ( građani s njima nema ju nikakav zaključen Ugovor) za koji se novac i danas ne zna gdje je završio, na tržištu se pojavi nova tvrtka registrirana za gotovo identične djelatnosti i preko čijih računa kola novac bez nadzora ovlaštenih institucija.

Zakon o kreditnim institucijama vrlo precizno opisuje na koji način se neko društvo ili institucija može registrirati za obavljanje financijskog poslovanja, točnije, mora imati dozvolu od strane HANF-a ili HNB-a! Na razmišljanje navodi i činjenica da je upravo u studenome 2015.godine ( vrijeme aktivnog gašenja stotine tvrtki preko kojih su tzv. kreditni uredi naplaćivali potraživanja za nezakonito plasirane kredite) tvrtka ‘B2 Kapital’ povećala temeljni kapital za stotine milijuna kuna i to sve bez nadzora Ministarstva financija i HANFE??!!

Reklo bi se , Hrvatska je idealno mjesto za ogromnu perilicu novca, u koju su se sjatili kriminalci iz cijelog svijeta, pootvarali tvrtke za kreditno i financijsko poslovanje, obavljaju financijsko poslovanje bez ikakvih nadzora i kontrole, i uz sve to, uspješno mimoilaze propise i zakone.

Drugim riječima, a to smo vam već savjetovali, kada vas nazovu lihvari iz B2 kapitala pošaljite ih u onu stvar i ne zaboravite spomenuti HDZ i Jadranku Kosor. I povucite novac iz banaka (ako ga imate) jer lopovi su na sve spremni!

Izvor: Nada Landeka/HOP

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK