Restoran i pizzeria

Najpopularnija društvena mreža počela je koristiti brojeve telefona korisnika koji su ga naveli među svojim osobnim podacima za ciljano oglašavanje.

DIREKT INFORMATOR PRESS/2018  

 

Facebook ponovno dila podacima svojih korisnika. Nakon najvećeg skandala u povijesti društvene mreže, afere Cambridge Analytica, Mark Zuckerberg ispričavao se zbog načina na koji su manipulirali podacima, no nije obećao da će podržati kongresnu regulaciju kojom bi se kontrola na takvim platformama strogo regulirala.

Vlasnik Facebooka očito nije naučio lekciju, jer je vijest o novoj zlouporabi informacija u javnost isplivala tijekom proteklog tjedna. Naime, najpopularnija društvena mreža počela je koristiti brojeve telefona korisnika koji su ga naveli među svojim osobnim podacima za ciljano oglašavanje.

Grupa istraživača pri sveučilištima Princeton i Northeastern University objavili su rad kojim su otkrili da Facebook korisničke brojeve telefona – koje kasnije koriste za reklame – ubire na dva načina. Putem two-factor autentikacije (2FA) i na temelju osobnih informacija s vašeg profila i profila vaših prijatelja (contact information), Facebook skuplja što više informacija o vama i koristi ih za reklamni i oglasni sadržaj.

Iako two-factor authentication često predstavljaju kao dodatni sloj zaštite podataka jer ne uključuje samo profil na Facebooku, već i broj telefona na koji korisnik dobiva poruku s kodom kako bi se lakše prijavio na mrežu, u njihovim očima to samo znači više podataka koje o vama mogu prikupiti.


Ted Harrison
@tedvid
"WHY IS FACEBOOK STEALING ALL OF MY DATA?" - Person who has their phone number public on facebook.

Pogledajte druge tweetove korisnika/ce Ted Harrison
Informacije o Twitter oglasima i zaštiti privatnosti

Izvor:ABG

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK