Orebić je dobio jedan od najluksuznijih smještajnih objekata u Hrvatskoj. Radi se o boutique hotelu Villa Katarina


Radi se o boutique hotelu Villa Katarina, koji je prije nekoliko dana primio prve goste.

Analiza turističke sezone: koliko su nas koštali nerad, neorganizacija i manjak radnika?
Novinarka donosi savjete iz prve ruke: ovako ćete proputovati svijet unutar budžeta
Došli su luksuznom jahtom koja je trenutno usidrena u blizini Orebića. Riječ je, kako neslužbeno doznajemo, o poslovnim partnerima i prijateljima vlasnika Ville Katarina, Rubena Lee Andersona. Amerikancu Rubenu Lee Andersonu ovo je druga investicija u Orebiću. Prethodno je uredio jednu od najsuvremenijih vinarija Kortu Katarinu, koja je prva vrhunska vina na tržište izbacila prije desetak godina.

Pet zvjezdica

Villa Katarina ima tri luksuzna apartmana od kojih će se, navodno, najluksuzniji iznajmljivati po cijeni od 14.000 do 21.000 eura i, tvrde upućeni, neće imati problema s popunjenošću. Ukupno objekt ima na raspolaganju dvadesetak kreveta, u tri apartmana i još pet soba. Tu su i razni prateći sadržaji. Villa Katarina ima kategoriju pet zvjezdica.

Nastala je adaptacijom nekadašnjeg hotela Rivijera koji je sagrađen uoči Drugog svjetskog rata. Nakon završetka rata korištena je kao odmaralište. Objekt ima pet katova od kojih će četiri biti komercijalna. Na petom katu smješten je vlasnikov apartman.

Ruben Lee Anderson objekt je preuzeo 2005. godine, a Villa Katarina će, kako se doznaje, imati i specifičnu poslovnu politiku. Naime, u njoj neće moći svatko odsjedati nego će biti dostupna samo biranim gostima. Znači neće se moći rezervirati uobičajenim kanalima prodaje. Postoji mogućnost čak i da čitav objekt zakupi jedna osoba.


Prije dvadesetak dana taj luksuzni objekt pokazan je lokalnim poduzetnicima. Jedan od njih koji je vidio njegovu unutrašnjost je i Antonio Mikulić.

- Ono što sam vidio mene je oduševilo. Očekivao sam da će to biti luksuzno opremljen objekt, ali me ipak iznenadilo. Ovo bi mogla biti prekretnica u pozitivnom smislu što se tiče Orebića i Pelješca u turističkom smislu - kazao je Antonio Mikulić, suvlasnik nagrađivanog orebićkog obiteljskog hotela Adriatic i voditelj obiteljske vinarije u Mokalu.

Nije se štedjelo

Dugogodišnji turistički radnik i nekadašnji direktor HTP Orebić Ante Mrgudić nije mogao sakriti oduševljenje nakon što je vidio hotel. - Vidio sam puno hotela u svijetu, ali ovo je nešto što me je oduševilo. Koliko znam, hotel je dobio kategorizaciju, što znači da je dobio sve potrebno kako bi mogao raditi. Kategoriziran je s maksimalnih pet zvjezdica, a za mene to je sedam zvjezdica. Radi se o luksuzu koji ja dosad nisam vidio. Na ničemu se nije štedjelo. Naravno da ovo drastično podiže kvalitetu naše destinacije. Ovo je, kako bi se reklo, Amerika!” kaže Mrgudić. Orebić Ante Mrgudić nije mogao sakriti oduševljenje nakon što je vidio hotel. - Vidio sam puno hotela u svijetu, ali ovo je nešto što me je oduševilo. Koliko znam, hotel je dobio kategorizaciju, što znači da je dobio sve potrebno kako bi mogao raditi. Kategoriziran je s maksimalnih pet zvjezdica, a za mene to je sedam zvjezdica. Radi se o luksuzu koji ja dosad nisam vidio. Na ničemu se nije štedjelo. Naravno da ovo drastično podiže kvalitetu naše destinacije. Ovo je, kako bi se reklo, Amerika!” kaže Mrgudić.

I:Jutarnji.list/Direkt Informator 2018

 

 

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK