On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Stop manje kvalitetnim proizvodima za istočnu Europu! EU izglasala jednakost za cijelo europsko tržište


PROMJENA DOSADAŠNJE PRAKSE

Dosta proizvodima različite kvalitete - zapadu jedno, istoku drugo. Do ljeta bismo na tržištu Europske unije trebali svi biti jednaki. Izglasano je izvješće koje poziva na promjenu Direktive o nepoštenoj poslovnoj praksi.

Uz istu kvalitetu, proizvođači će morati biti transparentniji, jasno oglašavati promjene u reklamama i na pakiranju - bez dovođenja kupaca u zabludu pa bili oni na Istoku ili Zapadu.

Isto ime, ali nije isti proizvod. Djeca u Njemačkoj jedu čokoladni namaz samo s obranim mlijekom. U Hrvatskoj se on prodaje s jeftinijom sirutkom.

"Primjećujem već duže vrijeme i zato biram gdje ću kupiti. Baš se osjeti da je u jednom više lješnjaka i jedan je više vodenast. Nema nikakv okus i kao da ima više šećera", kaže nam Melita.

Nakon što je dokazala da razlike postoje, europarlamentarka Biljana Borzan dočekala je i usvajanje izvješća.

"Sigurno da će i parlament i komisija nastojati raditi ubrzano kako bi cijeli taj zakonodavni proces završili i kako bi ustvari već možda na ljeto sljedeće godine građani počeli dobivati proizvode koji su jednako kvalitetni kao i u Njemačkoj, Austriji, Italiji i Francuskoj", Biljana Borzan, europarlamentarka (SDP/S&D).

Prošle godine je u istraživanju s Hrvatskom agencijom za hranu potvrdila da je trećina testiranih proizvoda u Hrvatskoj lošije kvalitete, a uz to su i mahom skuplji. Znaju to i građani.

"Europska unija je zajednica bez obzira jeste li veliki ili mali. Prema tome nema velikih ili malih zemlja. Proizvodi su proizvodi. Unifikaciju treba poštivatati", kaže Ante iz Zagreba.

"Vidim recimo po prašku za veš. Nije to za jesti, ali razlika se vidi", dodaje njegova sugrađanka Sanja.

"Što se tiče platežne moći mi plaćamo više - za manje kvalitetan proizvod", slaže se i Zagrepčanin Željko.

Industrija će svaku promjenu recepture morati naznačiti jer kupac nikad ne smije biti u zabludi. Onaj na Istoku Europe bit će isti kao i onaj na Zapadu - najvjerojatnije iduće ljeto.

Izvor:Vijesti.hr

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK